Vannak az egyenlők, és van Neymar: kettős mérce a PSG-nél

Mást megbüntetnek, ha megszegi a szabályokat, Neymarnak euromilliókat fizet azért a Paris Saint-Germain, hogy betartsa őket. A spanyol El Mundo cikke szerint évi hat és félmillió eurót kap a brazil labdarúgó, ha "jól viselkedik".

Magyar Nemzet
2021. 09. 06. 17:11
Neymar, Bajnokok Ligája
A brazil labdazsonglőr volt a párizsiak nyerőembere Fotó: EPA/PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt eddig is tudtuk, hogy a PSG 2017-ben megváltoztatta a futballvilágot azzal, hogy az akkori átigazolási világrekord több mint a duplájáért, 222 millió euróért vásárolta ki Neymart a barcelonai szerződéséből. Most az El Mundo pikáns részleteket derített ki a brazil öt évre szóló párizsi megállapodásából a rendelkezésére álló dokumentumokra hivatkozva.

Tudni kell, hogy alapbére sem kicsi, a lap szerint évente bruttó 43,3 millió euró, amelyhez társul többek közt egy hűségbónusz, azaz ha hosszú távon Párizsban marad, újabb 50,5 millióval gazdagodik. De ez még nem minden!

Neymar évi 6,5 millió euróra jogosult pluszban, amelyet a pályán kívüli pontosságával és udvariasságával érdemelhet ki. Az úgynevezett etikai bónusz teljesítésének feltételei között szerepel, hogy nem késhet el edzésről és mérkőzésről, barátságosan kommunikál a szurkolókkal, akiket köteles köszönteni minden meccs előtt és után, valamint nem bírálja nyilvánosan a PSG-t, sem annak politikáját.

Nyugodtan nevezhetjük kettős mércének a Neymarral való kivételezést, hiszen a legtöbb játékost a szabályok megszegéséért megbüntetik, a brazilnak viszont nem keveset fizetnek azért, hogy jól viselkedjen.

Az El Mundo számításai szerint a Neymar-hadművelet összességében csaknem félmilliárd eurójába került a párizsi klubnak. Nem véletlen, hogy egyre többen pedzegetik, a PSG vajon hogyan felel meg UEFA gazdasági fair play szabályainak. Jó kérdés ez azok után, hogy idén nyáron csatlakozott Mauricio Pochettino csapatához Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos és is, miközben még Kylian Mbappét is megtartotta a klub.

Mindenesetre a Neymar fizetését taglaló sztorik nem segítenek a PSG szabálykövető magatartásának bizonyításában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.