Agüerót kórházban ápolják, s nagy beteg a Barcelona is

Pocsékra sikeredett a Barcelona első mérkőzése Ronald Koeman menesztése után. A megszokott gyenge játékkal csupán 1-1-et játszott odahaz az Alavésszel, ráadásul Agüerót és Piquét is elvesztette.

Magyar Nemzet
2021. 10. 31. 7:40
FC Barcelona V Deportivo Alaves - La Liga Santander
19 Sergio Aguero of FC Barcelona injured during the La Liga Santader match between FC Barcelona and Deportivo Alaves at Camp Nou Stadium on October 30, 2021 in Barcelona. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Xavier Bonilla/NurPhoto) (Photo by Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csupán 39 ezer néző volt kíváncsi a Nou Campban a Barcelonára az Alavés ellen a válság egyik csalhatatlan jeleként. A Barcából hiányzott Frenkie de Jong és Ansu Fati, nélkülük így állt fel: Ter Stegen – Mingueza, Piqué, 69.), E. García, Alba – Nico, Busquets, – Dest, Agüero, Depay. Nem egy világverő tizenegy...

Sergi Barjuán néhány nap leforgása alatt persze nem tudott csodát tenni, a Barcelona ugyanúgy játszott, ahogy Ronald Koeman alatt megszoktuk: körülményesen, lassan, olykor bántó technikai hibákkal. Gyanítjuk, ez nem csupán edző kérdése, a minőség hiányzik a csapatból.

Oedig a nagy reményekkel nyáron igazolt végre kezdett, hogy aztán kórházban zárja a meccset. Mellkasi panaszok miatt a nyakát fogva a földre rogyott, ápolást kért és a 39. percben le is cserélték. Szívvizsgálat érdekében kórházba szállították, ennél többet egyelőre nem lehet tudni az állapotáról, maga Barjuán sem tudott mondani a találkozó lefújása után.

Azért ott motoszkál az emberben a kisördög: az argentin csatár biztosan csak sérüléssel bajlódott az elmúlt hetekben, nem volt − nincs − még valami más baja?

A Barca nélküle is megszerezte a vezetést a második félidő elején, Depay mesterien tekert a 16-osról a hossz felsőbe, de az igazi, amolyan barcás gólt az Alavés rúgta, Luis Rioja gyönyörű góllal egyenlített az 52. percben.

Maradt 1-1 a végeredmény, s maradtak a kétségek, képes lesz-e idén a Barcelona a hírnevéhez méltón futballozni.

 

La Liga, 12. forduló:

Barcelona−Alavés 1-1

Sevilla−Osasuna 2-0

Elche−Real Madrid 1-2 

Valencia−Villarreal 2-0    

vasárnap:

Cádiz−Mallorca 14.00

Atlético Madrid−Betis 16.15

Getafe−Espanyol 18.30

Real Sociedad−Bilbao 21.00

hétfőn:

Rayo Vallecano-Celta Vigo

Levante-Granada 21.00

Fotó: NurPhoto via AFP/Xavier Bonilla

Az élcsoport:  1. Real Madrid 24 pont, 2. Sevilla 24, 3. Real Sociedad 24, ...9. Barcelona 16.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.