Mbappé: Örömmel futok Messi helyett, és igen, lehülyéztem Neymart

Hosszú hallgatást megtörve Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok sztárja előbb az RMC sportrádiónak nyilatkozott, majd terjedelmes interjút adott a L’Équipe francia lapnak. Ebben beszélt a távozási szándékáról, tovább a Messihez és Neymarhoz fűződő viszonyáról.

Magyar Nemzet
2021. 10. 05. 10:33
Champions League Round of 16 First Leg - Manchester United v Paris St Germain
A húszéves világbajnok gólja eldöntötte a meccset az Old Traffordon Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyáron nagyot robbant a hír, miszerint nem hosszabbítja meg 2022 nyarán lejáró szerződését a Paris Saint-Germainnel. Akkor találgatások egész sora látott napvilágot, miszerint a párizsi klub még a nyáron eladja a világbajnok csatár, hogy pénzt kapjon érte, s az is kitudódott, hogy a 22 éves játékos a Real Madridba vágyik. Aztán Mbappé maradt, sőt a PSG alaposan bevásárolt, megvette többek között Lionel Messit is a Barcelonától.

− A klub nyáron úgy döntött, hogy nem ad el, és ez nekem is jó megoldásnak tűnt. Augusztusban ugyanúgy folytattam, mintha mi sem történt volna, minden simán alakult, hiszen továbbra is remek csapatban vagyok ott, ahol eddig is játszottam és ahol boldog vagyok. Hogy miért akartam elmenni? Úgy gondoltam, karrierem párizsi fejezetét lezárhatom, új kihívásokra vágytam. S igen, ha nyáron elmentem volna, akkor csakis Madridba. Ez lett volna a logikus lépés a pályafutásomban. Ám az idény során soha nem fogok sértetten viselkedni amiatt, hogy végül maradtam Párizsban, annál sokkal jobban tisztelem a PSG-t − mondta Mbappé a L’Équipe-nek adott interjúban.

Mbappé arról is beszélt, 2022 nyarán teljesen új helyzet áll majd elő, korántsem biztos, hogy akkor aztán már tényleg fut Madridba, könnyen előfordulhat, hogy végül marad Párizsban.

− Elég régóta vagyok a futballban ahhoz, hogy tudjam, a tegnap igazsága nem a jelen és különösen nem a holnap igazsága − jegyezte meg.

Mbappé áradozva beszélt Messiről.

− Soha nem gondoltam volna, hogy idejön! Azon kevés játékosok egyike, akit úgy címkézhettem, lehetetlen, hogy valaha is együtt játsszak vele. Nekem elképzelhetetlennek tűnt, hogy elhagyja Barcelonát − árulta el, hogy őt is meglepte a hatszoros aranylabdás argentin zseni érkezése, akit aztán így méltatott és jellemzett: − Aki egy csapatban játszik Messivel, annak tudnia kell, ő olykor kevesebbet hajt, kevesebbet vállal a mezőnymunkából, hogy elég friss legyen a gólszerzéshez.

Szóval, ha futnod kell helyette, hát fuss! Ez nem gond, ez a kialakult hierarchia. Én is elfogadom, hogy futnom kell, amikor ő sétál. Végtére mégis csak ő Messi!

Mbappé szót ejtett a Neymarral való összetűzéséről is.

− Igen, lehülyéztem (francia eredetiben „clochard” − a szerk.), mert nem passzolt, amikor kellett volna. Ezek olyan dolgok, amelyek mindig előfordulnak a futballban. Rögtön a kifakadásom után beszéltem vele. Nyerni akarunk együtt, ez a lényeg. Nincs gond, túl vagyunk rajta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.