Neymar egyik tetoválásával intette csendre a kritikusait

A brazil labdarúgó-válogatott 4-1-es győzelmet aratott az Uruguay elleni rangadón a dél-amerikai világbajnoki selejtezők csütörtöki játéknapján. Az utóbbi időben sokat kritizált Neymart nem lehetett szerénységgel vádolni, miután csapata mind a négy góljában szerepet vállalt.

Magyar Nemzet
2021. 10. 15. 9:04
null
FBL-WC-2022-SAMERICA-QUALIFIERS-BRA-PER Fotó: NELSON ALMEIDA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vártnál simábban alakult a Brazília–Uruguay rangadó, amelyen már a 10. percben megkezdte a gólgyártást, majd a második félidő első felében már 3-0-ra húztak el a hazaiak, és a háromgólos különbség Luis Suárez szabadrúgásból elért szépítő találata ellenére is megmaradt a végére.

Különösen fontos meccs volt ez Neymarnak, aki az utóbbi időben sok kritikát kapott. Klubjában, a PSG-ben sem szárnyal, hét tétmérkőzésen mindössze egy gólja van az idényben, vasárnap pedig Brazíliában is megtalálták a kritikus hangok, miután a Kolumbia ellen 0-0-ra végződött találkozón gyenge teljesítményt nyújtott. Utána ráadásul arról beszélt, hogy a 2022-es katari vb lehet neki az utolsó, mert nem tudja, hogy tovább meg tud-e felelni a labdarúgás mentális kihívásainak.

A brazilok Kolumbiában veszítették el az addigi hibátlan mérlegüket a selejtezőkön, ám az Uruguay elleni rangadón bizonyítottak – s Neymar is bizonyított. A gólján kívül a másik háromban is fontos szerepe volt. A másodiknál az ő lövése után talált a kapuba Rafinha, a harmadiknál és a negyediknél pedig gólpasszt adott.

Neymar nem állta meg, hogy a meccs után ne üzenjen a kritikusainak: Instagram-oldalán a gólöröméről tett közzé egy fotót, amelyhez csak annyit írt, „Gigante pela própria natureza”, ami nagyjából annyit tesz, hogy a természet óriása. Ezzel félreérthetetlenül a nagyságát hangsúlyozta, amely válasz a teljesítményét ért negatív hangokra. Nem mintha az Uruguay elleni produkciója ne lett volna önmagában tökéletes reakció…

A „Gigante pela própria natureza” felirat egyébként Neymar egyik legnagyobb tetoválása a testét borító több mint negyven közül. A kulcscsontján van végigírva, és a hasonló motiváló üzeneteket előszeretettel varratja magára.

Győzelmével Brazília továbbra is fölényesen vezeti a dél-amerikai vb-selejtezőket, mögötte hat ponttal lemaradva Argentína a második, amely a vártnál sokkal szorosabb meccsen csak 1–0-ra győzte le Perut Lautaro Martínez fejes góljával. Őket Ecuador, Kolumbia és Uruguay követi a tízcsapatos mezőnyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.