Nocsak, a Formula–1 csillaga is kint volt a Wembley-ben kedd éjjel!

George Russell rajtszáma az F1-ben történetesen a 63-as, magyar rajongói emlékeztetik is a 6:3-ra.

2021. 10. 13. 8:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a héten nincs futam a Formula–1-ben, a következő versenyre majd a jövő héten kerül sor az Egyesült Államokban – az Amerikai Nagydíjat Austinban rendezik –, George Russell pedig azzal töltötte a kedd estét, hogy Londonban kilátogatott a Wembley-be, ő is megtekintette az Anglia–Magyarország (1-1) világbajnoki selejtezőt. Erről a közösségi oldalain is megosztott egy fotót.

Russell még a mérkőzés előtt azt írta, hogy mindig szívesen nézni az angol válogatottat, amelyben sok tehetség van, s bizatta őket, hogy minden megszerzett pont fontos. Ám azt aligha gondolta, hogy honfitársaik végül csak egyet szereznek ellenünk…

A Williams 23 éves pilótája a mezőny egyik legnagyobb tehetsége, aki idén a gyengécske autójával hatalmas meglepetésre második lett a Belga Nagydíj időmérő edzésén, s mivel másnap a mezőny a nagy esőben csak két kört tudott megtenni a biztonsági autó mögött, a versenyen is második lett – ez pályafutása első dobogós helyezése –, a szokásos pontszám felét elkönyvelve. De idén már további három futamon volt pontszerző: a Hungaroringen a 8., Monzában a 9., Szocsiban a 10. helyen végzett. Jövőre ő lesz Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél – Valtteri Bottast váltva –, s borítékolhatjuk, hogy a világbajnoki címért csatázik majd.

A Formula–1-ben George Russell rajtszáma történetesen a 63-as, és a Facebook-oldalán a kedd éjjeli bejegyzése alatt több magyar rajongója is megjegyezte pikírten, hogy ez bizony labdarúgásban az angolok történelmi, 6:3-as vereségére utal, az évszázad meccsén 1953-ban ennyire kaptak ki tőlünk a régi Wembley-ben. Azt nem tudjuk, Russell ezzel tisztában van-e, korábban elmondta, hogy azért választotta a 63-as rajtszámot, mert annak idején bátyja ezzel gokartozott, jól is ment neki, ő pedig igyekezett mindenben követni az autósportban. S ezen a szokásán az elit kategóriájában sem akart változtatni.

(A Forma–1-ben 2014-től vezették be az állandó rajtszámok használatát. Azóta minden versenyző maga választhatja meg, mely számot társítsák a pályafutása során a nevéhez. A választásnak egyszerű szabályai vannak: a rajtszámnak 2 és 99 között kell lennie, és az újoncok értelemszerűen csak azon számok közül válogathatnak, amelyeket nem használnak az aktuális mezőnyben vagy amelyeknek legalább két év eltelt a legutóbbi használatuk óta.)

Borítókép: George Russell a Wembley-stadionban. Forrás: Facebook/George Russell

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.