A Barçának most az is jó eredmény, amiért tavaly a Fradi hajtott

A Barcelona ismét csak a legkisebb különbséggel, 1-0-ra tudta legyűrni a Dinamo Kijevet a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének keddi mérkőzésén. A gránátvörös-kékek azonban így is örvendeznek, hiszen a keddi győzelmükkel egy lépéssel közelebb kerültek a kieséses szakaszba való továbbjutáshoz.

Magyar Nemzet
2021. 11. 03. 11:44
Dynamo Kiev vs FC Barcelona
epaselect epa09560417 Barcelona's Ansu Fati (C) celebrates after scoring the 0-1 goal during the UEFA Champions League group E soccer match between Dynamo Kiev and FC Barcelona in Kiev, Ukraine, 02 November 2021. EPA/SERGEY DOLZHENKO Fotó: SERGEY DOLZHENKO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona mindössze egy-egy szerzett góllal biztosított be magának hat pontot a Bajnokok Ligája csoportkörében. A katalán csapat kedd este egyben a Ronald Koeman utáni éra első győzelmét könyvelhette el, Sergi Barjuán megbízott vezetőedző talán ezért is volt különösen lelkes a kijevi találkozó után.

– Ez egy óriási győzelem. Nagyon jól játszottunk, nyugodtak voltunk. A második félidőben türelmesebbek voltunk, széthúztuk a pályát, a szélekről veszélyeztettünk. Ez volt a kulcsa a győzelmünknek.

A meccs hőse Ansu Fati volt. A 19 éves szélső a 70. percben egy kapáslövéssel juttatta előnyhöz a Barçát. Mesteréhez hasonlóan örömködve értékelte a látottakat.

– Boldogok vagyunk, ez egy fantasztikus győzelem. Nehézkesen, sok küzdelem árán szereztük meg a három pontot, de most már legalább a mi kezünkben van a továbbjutás sorsa – magyarázta Fati. – Minden erőmet beleadtam a lövésembe. A gólomat szeretném Kun Agüerónak ajánlani, aki egy nagyon fontos játékosunk, ma érte nyertünk. Természetesen mi is jól tudjuk, hogy fejlődnünk kell, hiszen a Bajnokok Ligája egy kihívásokkal teli versenysorozat.

A gránátvörös-kékek az idei első két BL-mérkőzésüket (a Bayern és a Benfica ellen) egyaránt 3-0-ra veszítették el, így az E jelű négyes utolsó helyén álltak, az ukránok elleni két győzelmükkel viszont a második helyre masíroztak. Szenvedésüket az is jól mutatja, hogy az előző évadban nagyon simán, 6-1-es gólkülönbséggel tudták le a csoportkörben a Dinamo Kijev elleni mérkőzéseiket, miközben idén a nehézkesen összehozott 1-0-k is rengeteget jelentenek nekik. Ez tavaly a Ferencvárossal is így lett volna, amely tavaly szintén a felek csoportjában szerepelt, és a záró fordulóban egy esetleges kijevi győzelem az Európa-liga kieséses szakaszába repítette volna a zöld-fehéreket, viszont végül 1-0-ra kikaptak és elköszöntek a nemzetközi kupasorozatoktól.

Akkor még nem Mircea Lucescu irányította a Dinamót. A júliusban kinevezett szakember szerint többet érdemeltek a Barcelona ellen, de azt is elismerte, a Kijev egyelőre nincs egy súlycsoportban a katalán gárdával. 

– Döntetlent érdemeltünk volna, hiszen jól játszottunk, jóval bátrabban, mint a korábbi meccseinken, de hiába voltunk magabiztosak, gólt sajnos nem szereztünk. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejtenünk, hogy egy nehéz csoportba kerültünk, az ellenfeleink erősebbek nálunk. Próbálunk az ő szintjükre kerülni, de ez egyelőre nem sikerült – szögezte le a 76 éves edző, majd a Barcelonát is megdicsérte. – Talán ez volt az eddigi legjobb meccsük. Szerintem továbbjutnak a nyolcaddöntőbe, ez nagyon fontos lenne a fiatal játékosaiknak, akik mindent beleadtak a mai meccsen.

A hazaiak kapusa, Heorhij Buscsan szerint sem azt kapták, ami járt volna nekik. 

– Az eredmény szerintem nem tükrözi a valóságot, a kapusuk rengetegszer megmentette őket. Mi nagyon dühösek vagyunk az eredmény miatt, hiszen a győzelemért hajtottunk, ahogy az szerintem mindenki számára egyértelmű volt. Nagy kár, hogy kikaptunk, de ettől még nincs itt a világvége. Nem adjuk fel, még kiharcolhatjuk, hogy tavasszal is érdekeltek legyünk valamelyik európai kupasorozatban.

E csoport:

Bayern München–Benfica 5-2 (2-1), gólszerzők: Lewandowski (26., 61., 84.), Gnabry (32.), Sané (49.), ill. Morato (38.), Núñez (74.)

Dinamo Kijev–Barcelona 0-1 (0-0), gólszerző: Fati (70.)

Az állás négy forduló után: 1. Bayern München 12 pont, 2. Barcelona 6, 3. Benfica 4, 4. Dinamo Kijev 1

Borítókép: Ansu Fati gólöröme a Dinamo Kijev ellen (Fotó: EPA/SERGEY DOLZHENKO)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.