A Fradi edzője szerint magabiztosan várhatják az El-meccset

Csütörtökön folytatódik a labdarúgó Európa-liga, a magyar résztvevő, a Ferencváros pedig a Celticet fogadja. A Fradinak három vereség után mindenképpen javítania kell, hogy megőrizze esélyét a tavaszi nemzetközi szereplésre.

2021. 11. 03. 13:23
null
Budapest 20210926 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Újpest UTE Fotó Török Attila Nemzeti Sport Peter Stöger Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros három forduló után még pont nélkül áll az Európa-liga G csoportjában. Csütörtökön a harmadik helyezett Celtic ellen lép pályára a magyar bajnok. A Fradi egy győzelemmel utolérné a skót csapatot, a hazai vereséggel viszont eldőlne, hogy az FTC az utolsó helyen zárja a négyest, és nem játszhat tavasszal nemzetközi mérkőzést.

– Sok szoros meccset játszottunk a nemzetközi porondon, és magabiztosak vagyunk, hogy ha a csúcsteljesítményünket nyújtjuk, az elég lehet a három pont megszerzésére. A skóciai mérkőzéshez képest a hibák számát kell csökkentenünk. Ott az első gól előtt megkönnyítettük az ellenfél dolgát, túl sok területet engedtünk a Celticnek. Nem mi vagyunk az esélyesek, de hazai pályán, a szurkolók segítségével sikerülhet a pontszerzés – hangsúlyozta a magyar klub vezetőedzője, Peter Stöger, aki azt is hozzátette, hogy a vasárnapi, Kisvárda elleni hazai rangadó semmilyen mértékben nem befolyásolja a csapat készülését az El-meccsre.

A Ferencváros norvég támadója, Tokmac Nguen tavaly, a BL-selejtezőben győztes gólt lőtt a Celtic kapujába, de ezzel már nem foglalkozik, ahogy a Myrto Uzunival történt összezördülés is a múlté.

– Régen volt már az a gól, nem szoktam visszanézni, nem élek a múltban. Ha most úgy nyernénk, hogy én nem találok kapuba, az is tökéletesen megfelel nekem. Ami Myrtóval történt közöttünk, az apróság volt, egymás között megbeszéltük, és a legutóbbi meccsen már nyoma sem volt. 

Borítókép: Peter Stöger. (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.