Három külföldi és egy tehetséges magyar csatlakozik a Veszprémhez

Négy új játékossal erősödik a Telekom Veszprém kézilabdacsapata: jövő nyáron csatlakozik a kerethez a francia születésű szerb Dragan Pechmalbec, az egyiptomi Jehia el-Dera, a fehérorosz Mikita Vailupau, valamint a magyar utánpótlás egyik legnagyobb tehetségének tartott Fazekas Gergő, aki a korábbi sokszoros válogatott kapus, Fazekas Nándor fia. A jobbszélső Gasper Marguc pedig két évvel meghosszabbította a szerződését.

Magyar Nemzet
2021. 11. 08. 15:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új igazolásokat bemutatva a klub sportigazgatója – egyben a szövetség alelnöke – elmondta: az egyiptomi Zamalektől érkező Jehia el-Derával kétéves szerződést kötöttek, a 26 éves, olimpiai negyedik helyezett irányító-balátlövőre támadásban és védekezésben is számítanak. (A Veszprémnek már van egy egyiptomi játékosa, a balkezes, jobbátlövőként a posztja egyik legjobbja, a Jahja Omar.) Mikita Vailupau, a Meskov Breszt 26 éves játékosa, aki ugyancsak két évre igazolt a bakonyi klubhoz, gólerős játékával hívta fel magára a veszprémiek figyelmét. Nagy László emlékeztetett rá: a fehérorosz válogatott jobbszélső a 2020-as Európa-bajnokságon 47 találatával második helyen végzett a góllövőlistán.

A sportigazgató a klub stratégiájában fontosnak nevezte a beállópozíciót, ahová két plusz egy évre érkezik a HBC Nantes 25 éves francia születésű szerb válogatottja, Dragan Pechmalbec. A mozgékony, energetikus, jó testfelépítésű, védekezésben és támadásban egyaránt bevethető kézilabdázó új taktikai lehetőségekkel színesítheti a csapat játékát – emelte ki Nagy László. Bemutatását követően Pechmalbec azt mondta: várja már, hogy pályára léphessen a Veszprém Arénában.

Nagy László tájékoztatása szerint a klub négyéves szerződést kötött Fazekas Gergővel. A fiatal irányító a Fejér-B.Á.L. Veszprémből érkezik, és szerződésének első két évében külföldi BL-csapatban szerepel majd kölcsönben.

A korábbi veszprémi kapus, Fazekas Nándor fia jelenleg az NB I-be az előző idényben feljutott Veszprémi KKFT csapatának vezéregyénisége. Fazekas Gergő az 2020/21-es szezonban 38 meccsen 192 gólt szerzett és októberben, 17 évesen meghívást kapott a magyar felnőttválogatottba. Az ifjú kiválóság gyermekkori álma beteljesülésének nevezte, hogy játszhat majd a Telekom Veszprémben.

Borítókép: Fazekas Gergő már a felnőttválogatottba is kapott meghívást (Fotó: NEKA/Tompos Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.