Háromból kettő, kétszer: ez a hazai mérleg Debrecenben

Péntek délelőtt és kora délután az 1000 méteres távon rendeztek két fordulót a férfiak és a nők számára is a debreceni Főnix Arénában zajló rövid pályás gyorskorcsolya világkupaversenyen. Mindkét nem küzdelmeiben két magyar jutott a vasárnapi negyeddöntőbe.

2021. 11. 19. 14:15
LIU Shaolin Sndor
Rövidpályás gyorskorcsolya világkupaverseny Debrecenben Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki jó kezdés után pénteken is láthattunk magyar sikereket a Főnix Arénában. A nők között az 1000 méter lett a legjobb versenyszámunk, hiszen a leghosszabb távon (1500 m) elődöntős és a legrövidebb számban (500 m) negyeddöntős Kónya Zsófia is túljutott mindkét pénteki szakaszon.

Az előselejtezőben mindketten második helyen zárták futamukat, és ebben a pozícióban ért célba Bácskai Sára is, őt azonban a versenybírók szabálytalan előzés miatt kizárták.

A selejtezőben Kónya hektikus futamban ismét másodikként ért célba, és a célvonalat átszelve ökölrázással jelezte, hogy ezzel a negyeddöntőbe jutással már sokkal boldogabb volt, mint a tegnapi, szerencsés továbblépésével. Jászapáti Petra ugyan csak harmadik helyen ért célba ebben a szakaszban, miután összeakadt lengyel riválisával, időeredménye azonban így is elég volt ahhoz, hogy részt vehessen a vasárnapi negyeddöntőben.

A férfiak 1000 méteres előselejtezőiből Krueger John-Henry és Liu Shaoang futamgyőztesként jutott tovább, Liu Shaolin Sándor második lett.

Egy körrel később mindkét Liu fivér megnyerte futamát, Krueger viszont kockázatos előzési kísérlete során megbillent, így senkit nem előzött meg, s a versenybírók sem juttatták tovább. Krueger ebben a számban – még amerikai színekben – ezüstérmes volt a legutóbbi téli olimpián, így kiesése csalódás, ugyanakkor összességében elégedettek lehetünk a pénteki egyéni futamokkal. S Liu Shaolin Sándor szavai további bizakodásra adnak okot.

– Sokkal jobban éreztem magam, mint csütörtökön, és tartalékolni is tudtam a hétvégére – mondta olimpiai bajnokunk, aki szombaton ünnepli huszonhatodik születésnapját.

Szombaton és vasárnap már világkupa-érmeket osztanak Debrecenben az olimpiai kvalifikációs pontok mellett. Előtte azonban, még péntek délután a női és a férfi váltó negyeddöntői következnek a magyarországi vk-verseny programjában.

Borítókép: Liu Shaolin Sándor a mezőnyben (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.