Még mindig forrnak az indulatok a hétvégi rangadó után

Rendkívül feszült mérkőzést hozott a labdarúgó NB II vasárnapi rangadója. A Vasasból kettő, a Haladásból egy játékos kapott piros lapot, a szombathelyiek pedig megtorlatlanul maradt eset miatt fordultak az MLSZ-hez.

Magyar Nemzet
2021. 11. 23. 9:29
Iyinbor Patrik Hinora Kristóf Vasas Haladás
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap a Vasas 1-0-ra legyőzte az addigi listavezető Haladást, így az angyalföldiek a másodosztály tabellájának élére álltak.

A találkozó azonban leginkább a sportszerűtlen jelenetekről maradt emlékezetes: a piros-kékek közül Iyinbor Patrik és Litauszki Róbert, a szombathelyi csapatból Németh Milán kapott piros lapot.

 

A három kiállított labdarúgó nyilvánvalóan eltiltásra számíthat, a szombathelyiek szerint azonban még egy Vasas-játékos, az egyébként a meccs egyetlen gólját szerzett Pátkai Máté is rászolgált erre. A korábbi válogatott labdarúgó a videófelvételek alapján leköpte az ellenfél tizennyolc éves játékosát, Horváth Rajmundot.

– Egyelőre annyit tudtunk tenni, hogy a videó elküldésével kértük az MLSZ-t, vizsgálják meg az ügyet, mert nem hiszem, hogy normális dolog, ha valaki előbb két kézzel leránt valakit, majd szándékosan leköpi   – mondta a Nemzeti Sportnak Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Maradjunk annyiban, ez nem elfogadható, de az sem, ahogy a hazai játékosok a kiállítás után viselkedtek velünk. Fiatal csapatunk van, tele utánpótlás-válogatottakkal, így például Horváth Rajmund, Tóth Milán, Mocsi Attila, Kállai Kevin, Tóth-Gábor Kristóf, Pataki Márk vagy Szijjártó Ármin, nekik nem feltétlenül ilyen viselkedést kellene látniuk például a huszonháromszoros válogatottól, akinek a neve mellett háromszázharmincöt NB I-es meccs áll. Mert rendben, a tét óriási volt, győzelmükkel megelőztek minket a tabellán, de van egy határ, amit nem szabad átlépni.

Az NB II-ben idén rendkívül szoros a feljutásért vívott harc, a 31 pontos Haladás a vereséggel az elsőről a negyedik helyre csúszott vissza, a Vasas (33), a Diósgyőr (32) és a Kecskemét (32) mögé.

Borítókép: Iyinbor Patrik (balra) kapta az első piros lapot (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.