Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Rossi odaszúrt: Talán játszatni kellett volna Lewandowskit...

Marco Rossira is nagy hatással volt a Lengyelország–Magyarország mérkőzés hangulata és persze sajnálja, hogy a bravúros eredmény, a 2-1-es győzelem dacára a magyar válogatott csak negyedik lett az I csoportban.

Novák Miklós (Varsó)
2021. 11. 15. 23:42
ROSSI, Marco
Labdarúgás - Európai vb-selejtező - Lengyelország-Magyarország Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel kollégák először is számon kérték Marco Rossin a győzelmet, mondván, a 2-1-es vereséggel a lengyel válogatott így nehéz helyzetbe került a pótselejtezőkben. (A kiemelésnél a csoportban megszerzett pontoknak van jelentősége.)

– A lengyelek nagyon erőteljesen játszottak, mi viszont taktikusan, okosan és nagyon motiváltan – kezdte a válaszát a magyar szövetségi kapitány. – Ezek a srácok mindig nagyon büszkék arra, hogy felölthetik a címeres mezt. A lengyeleknek pedig azt mondhatom, ha annyira fontos volt a győzelem, talán nem kellett volna pihentetni Lewandowskit... Ha ő a pályán van, valószínűleg nem nyerjük meg a találkozót.

Megkérdezték Rossitól, gondolta volna-e előzetesen, hogy a magyar válogatott a Wembley-ben döntetlen játszik, Varsóban pedig nyer, mégis csupán a negyedik helyen végez az I csoportban.

– A sorozat előtt nekem sem fordult meg a fejemben, hogy nyerhetünk Varsóban. Ahogyan az sem, hogy Albánia ellen egyetlen pontot sem szerzünk. Emiatt még most is van lelkiismeret-furdalásom – felelte Rossi.

A magyar kapitány is méltatta a magyar és a lengyel szurkolók viselkedését.

– Talán látták, hogy olyan sál volt a nyakamban, aminek az egyik fele a magyar, a másik a lengyel színekben pompázott. Magyar szurkolóktól kaptam, én is tudom, hogy a mérkőzés a lengyel–magyar barátság jegyében zajlott. Ugyan hivatalosan nem lehettek jelen magyar drukkerek a stadionban, mégis sokan biztatták a csapatot. Hálás vagyok a lengyel szurkolóknak a hangulatért, ahogy tapsoltak a magyar himnusz alatt. Minden mérkőzésnek ilyen hangulatban kellene zajlania – jegyezte meg az olasz szakember.

Természetesen Paulo Sousának szegezték a kérdést: mégis hiba volt pihentetni Leweandowskit?

– Utólag könnyű ezt mondani, a döntést azonban előre kellett meghozni. Nem riadok vissza az ilyen húzásoktól. Nem Lewandowski hiánya volt a gond, hanem az, hogy sokan gyenge formában futballoztak. Ma inkább a szívünkkel játszottunk, mint az eszünkkel, ez vezetett a vereséghez – felelte a lengyelek portugál szakvezetője.

Borítókép: és Paulo Sousa a meccs hevében (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.