Babos Tímea dilemmák sorozata előtt áll

Babos Tímea Instagram-felületén jelentette be, hogy nem indul a 2022-es év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen, mert nem tud azonosulni a helyi kormány Covid-intézkedéseivel.

Magyar Nemzet
2021. 12. 16. 11:56
BABOS Tímea
Monterrey, 2019. április 2. Babos Tímea visszaüti a labdát a szerb Ivana Jorovicnak a monterreyi keménypályás női tenisztorna selejtezőinek harmadik fordulójában a mexikói Monterreyben 2019. április 2-án. Fotó: MTI/EPA/EFE/Miguel Sierra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2018-ban és 2020-ban is megnyerte az Australian Opent női párosban, a sorminta azonban 2022-ben biztosan nem folytatódik. A magyar teniszező Instagram-oldalán jelentette be, hogy nem indul a következő év első Grand Slam-tornáján.

Babos a bejegyzésben maga is felidézi, hogy rendkívül nehéz 2021-es teniszidényen van túl, amelyben sérülés, koronavírus-fertőzés, valamint párostársa váratlan döntése is hátráltatta a jó szereplésben. A melbourne-i Grand Slam-tornán egyesben selejtezőt kellett volna játszania.

– A gyengébb egyéni ranglistahelyezésem és a páros sikereim miatt nyilvánvalóan dilemmák sorozata előtt állok a jövőben, de egy biztos, nem adom fel, mert tudom és hiszem, hogy több van bennem ennél. Azonban arra az elhatározásra jutottam, hogy a jövő évi Australian Opent kihagyom, mert a karrieremben eljutottam arra a pontra, amikor a kereseti lehetőség és az esetleges dicsőség nem minden. Egyszerűen nem tudok azonosulni az ausztrál kormány Covid-intézkedéseivel, az esetleges karanténkötelezettséggel, ahogy a Covid-táborok is elrettentenek. Őszintén mondom, hogy nem mennék nyugodt szívvel Ausztráliába, sem az egyéni kvalira, sem pedig a kedvenc páros Slamemre – írta a magyar teniszező.

Az Australian Open szervezői azt már közölték, hogy csak a koronavírus ellen beoltott játékosok vehetnek részt a jövő évi tornán, az így Melbourne-be érkezőknek viszont a tavalyinál több mozgásteret ígérnek. Mindezt azonban boríthatja egy-egy pozitív teszt, aminek következményei az idei torna előtt is komoly elégedetlenséget váltottak ki a játékosokból.

A kötelező oltás miatt sokan úgy tippelték, hogy a férfi világelső, Novak Djokovics is kihagyja a viadalt, ám a szerb benevezett az Australian Openre. A párosban ötszörös Grand Slam-bajnok Pierre-Hugues Herbert viszont már bejelentette, hogy nem kívánja felvenni az oltást, ezért nem indul Melbourne-ben.

A magyar játékosok közül várhatóan férfi egyesben női egyesben Bondár Anna és Udvardy Panna indulhat a főtáblán, míg Gálfi Dalma és Jani Réka a selejtezőben.

Borítókép: Babos Tímea (Fotó: MTI/EPA/EFE/Miguel Sierra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.