Cristiano Ronaldo megható üzenetet küldött a kórházban kezelt Pelének

A labdarúgás történetének két nagy góllövője különös és megható módon találkozott egymással a közösségi térben, amikor Cristiano Ronaldo jelezte, hogy bátorítja Pelét, a brazil legenda kemoterápiás kezeléssel lábadozik a betegségéből.

Magyar Nemzet
2021. 12. 11. 12:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten visszatért a kórházba a háromszoros világbajnok brazil labdarúgó, Pelé, ahol folytatják vastagbéldaganatának kezelését. A 81 esztendős Pelénél augusztus végén diagnosztizálták a tumort, szeptember elején megoperálták, majd hetekig az intenzív osztályon lábadozott, ahonnan állapota javulása után engedték haza. A kórház tájékoztatása szerint állapota stabil, és a kemoterápiás kezelések után várhatóan napok múlva hazatérhet, és ő is erről tudatta a rajongóit.

„Barátaim, szeptember 30. óta, amikor elhagytam a kórházat, tudjátok, hogy a kezelésem részeként kemoterápián veszek részt” – írta Pelé az Instagramon közzétett bejegyzésében. – „Ma az Albert Einstein Kórházban vagyok, ahol a 2021-es utolsó kezelésemet végzem. Szerettem volna megosztani veletek ezt az eredményt. Elvégre minden kis győzelem ok az ünneplésre, nem gondoljátok? Kihasználom, hogy még néhány vizsgálatnak alávetem magamat, úgyhogy még néhány napig itt maradok. Ne aggódjatok, készülök az ünnepi szezonra!”

A poszt több mint félmillió lájkot kapott néhány órával azután, hogy a legendás brazil közzétette. Reagált rá korunk egyik legnagyobb kiválósága, is.

„Erősség, barátom” – írta a posztra Cristiano Ronaldo portugálul, tehát az anyanyelvén.

Pelé egészségi állapota egy 2015-ös prosztataműtétje óta gondot okoz, 2019-ben pedig újra kórházba került egy húgyúti fertőzés miatt. Az egészségért folytatott harcban a jelek szerint számíthat a Manchester United világklasszisának a lelki támogatására is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.