időjárás -1°C Angelika 2022. January 27.
logo

Csütörtökön eldől a világbajnok magyar páros sorsa

Magyar Nemzet
2021.12.08. 20:59 2021.12.08. 21:15
Csütörtökön eldől a világbajnok magyar páros sorsa

A pekingi olimpia curlingtornáinak utolsó kvótái a napokban találnak gazdára Hollandiában. Magyar egység csak a legfiatalabb ötkarikás szám, a vegyes páros selejtezőjén indulhatott, ám a kétszeres világbajnok Kiss Zsolt, Palancsa Dorottya kettős bejutott a rájátszásba.

A pekingi olimpián a legutóbbi nyolc helyett már tíz vegyes páros vehet részt curlingben. Az utolsó két hely sorsa csütörtökön, a hollandiai Leeuwardenben dől el, ahol vasárnaptól szerdáig tizennégy duó küzdött az elődöntőbe jutásért.

Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya az utolsó fordulóig kiélezett küzdelmet vívott az A csoportban. A kétszeres világbajnok magyar páros a németeket, a spanyolokat és a törököket legyőzte, az oroszoktól és az ausztráloktól kikapott, így a szerda esti utolsó fordulóban ki-ki meccset vívott a dán kettős ellen a versenyben maradásért.

Bár a korábbi fordulók alapján nagyon hasonló volt a két duó teljesítménye, ezen a meccsen Kiss és Palancsa simán az ellenfél fölé nőtt: 8-3-ra nyert a magyar egység, az utolsó endet már le sem kellett játszani.

A magyar páros 4-2-es mérleggel csoportja harmadik helyén zárt, ezzel bejutott a rájátszásba. Kissék csütörtökön 9 órától a B csoport másodikja, Dél-Korea ellen játszanak, a találkozó győztese pedig 15.00-tól Ausztrália ellen lép jégre a kvótáért. (Utóbbi találkozót élőben közvetíti az Eurosport 2.)

Curlingben még sohasem vett részt magyar egység olimpián. Ha Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya csütörtökön két meccset nyer, akkor a magyar páros történelmet ír.

Borítókép: Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt (Fotó: MTI/Kovács Tamás)