Csütörtökön eldől a világbajnok magyar páros sorsa

A pekingi olimpia curlingtornáinak utolsó kvótái a napokban találnak gazdára Hollandiában. Magyar egység csak a legfiatalabb ötkarikás szám, a vegyes páros selejtezőjén indulhatott, ám a kétszeres világbajnok Kiss Zsolt, Palancsa Dorottya kettős bejutott a rájátszásba.

Magyar Nemzet
2021. 12. 08. 20:59
KISS Zsolt; Palancsa Dorottya
Budapest, 2019. április 9. A curling vegyespáros-világbajnokságra készülő Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya a Kamaraerdei Curling Clubban tartott edzésükön 2019. április 9-én. A világbajnokságot április 20-27. között rendezik a norvégiai Stavangerben. A 2013-ban és 2015-ben vb-aranyérmes páros a legjobb négy közé jutást célozza meg. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pekingi olimpián a legutóbbi nyolc helyett már tíz vegyes páros vehet részt curlingben. Az utolsó két hely sorsa csütörtökön, a hollandiai Leeuwardenben dől el, ahol vasárnaptól szerdáig tizennégy duó küzdött az elődöntőbe jutásért.

Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya az utolsó fordulóig kiélezett küzdelmet vívott az A csoportban. A kétszeres világbajnok magyar páros a németeket, a spanyolokat és a törököket legyőzte, az oroszoktól és az ausztráloktól kikapott, így a szerda esti utolsó fordulóban ki-ki meccset vívott a dán kettős ellen a versenyben maradásért.

Bár a korábbi fordulók alapján nagyon hasonló volt a két duó teljesítménye, ezen a meccsen Kiss és Palancsa simán az ellenfél fölé nőtt: 8-3-ra nyert a magyar egység, az utolsó endet már le sem kellett játszani.

A magyar páros 4-2-es mérleggel csoportja harmadik helyén zárt, ezzel bejutott a rájátszásba. Kissék csütörtökön 9 órától a B csoport másodikja, Dél-Korea ellen játszanak, a találkozó győztese pedig 15.00-tól Ausztrália ellen lép jégre a kvótáért. (Utóbbi találkozót élőben közvetíti az Eurosport 2.)

Curlingben még sohasem vett részt magyar egység olimpián. Ha Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya csütörtökön két meccset nyer, akkor a magyar páros történelmet ír.

Borítókép: Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.