Dráma Dzsiddában, az utolsó kanyaros baleset döntött

Lewis Hamilton (Mercedes) szerezte meg az első rajtkockát a történelmi első Szaúdi Nagydíjra. Nagy riválisa, Max Verstappen (Red Bull) az utolsó kanyarban hibázott, és csak a harmadik helyen zárta az időmérőt.

Magyar Nemzet
2021. 12. 04. 19:20
VERSTAPPEN, Max
Dzsidda, 2021. december 4. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának harmadik szabadedzésén a dzsiddai utcai versenypályán 2021. december 4-én. Az elsõ Szaúdi Nagydíjat december 5-én rendezik. MTI/AP/Haszan Ammar Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élesedik a helyzet a Formula–1-ben, vasárnap Szaúd-Arábiában akár el is dőlhet a világbajnoki cím sorsa. Ettől azonban az időmérő edzés eredménye alapján távol kerültünk. Sőt, ha a rajtsorrend alapján futnak be a versenyen, akkor a címvédő átveszi a vezetést Max Verstappentől.

A kvalifikáció első két szakasza nem okozott gondot a vb-esélyeseknek, az Aston Martin ellenben mindkét pilótájával (Sebastian Vettel, Lance Stroll) a Q1-ben ragadt. A második szakasz legnagyobb vesztese Carlos Sainz (Ferrari) volt, aki mindkét körében hibázott, így a tizenötödik helyet szerezte meg.

A rajtelsőségért folytatott versenyben Hamilton követte el az első hibát a Q3-ban, de később javított, és Verstappent megelőzve az élre állt. Sőt, Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas is bejött a holland elé.

Verstappennek még volt egy dobása, és magabiztosan haladt a rajtelsőség felé, egészen a dzsiddai pálya utolsó kanyarjáig. Ott viszont elfékezte magát, és falnak csapta Red Bullját.

Az első Szaúdi Nagydíjat tehát Hamilton kezdheti a legjobb pozícióból, a brit versenyzőt Bottas és Verstappen követi a rajtrácson. Viszont a holland számára a hiba ellenére biztató lehet a tempója, amit az utolsó körében mutatott.

Borítókép: sokáig jó úton haladt a rajtelsőség felé (Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.