Horváth Ferenc megtalálta a megoldást a Honvéd helyzetére

Horváth Ferenc potenciálisan végzetes vereséggel zárta az őszt, Máté Csaba győztes meccset teljesített beugróként.

2021. 12. 18. 17:28
Felcsút 20211031 Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga bajnoki mérkõzés Puskás Akadémia Honvéd Foto Nemzeti Sport - Tumbász Hédi A képen: Horváth Ferenc Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Honvéd vezetőedzőjének sokba kerülhet a Ferencváros elleni 1-0-s vereség: az utolsó öt őszi fordulót hét ponttal zárta a kispesti csapat, lapunk információi szerint viszont Horváth Ferencnek legalább kilenc pontra lett volna szüksége ebben az időszakban, hogy megtarthassa állását az idény tavaszi felére is. Mindenesetre megtalálta a módját annak, hogyan állhatna több pont csapata neve mellett a tabellán.

– Nagyon nehéz bármit is mondani, a három belső védős felállás működött, a Fradi szinte az egész meccsen nem talált rajtunk fogást. Voltak lehetőségeink, hogy megnyerjük a mérkőzést, de ebben a fél szezonban nem először és nem másodszor az utolsó pillanatban kaptunk egy gólt. Ha hetvenperces meccsek alapján néznénk a bajnokságot, biztosan előkelőbb helyen állnánk – sopánkodott Horváth Ferenc.

A Ferencváros már megbízott vezetőedzője, Máté Csaba irányításával játszott a találkozón, miután a bajnoki címvédő klub hétfőn bejelentette Peter Stöger távozását.

– Mindenkit váratlanul ért a hír, ilyenkor ezt a játékosok vegyesen dolgozzák fel. Aki kevesebbet játszott, nyertesnek érezheti magát, aki sokat, arra rosszabb hatással lehet. Ezeket a különböző lelkiállapotokat kellett egységgé kovácsolnunk a héten. A mérkőzésnek nem volt igazán ritmusa, rengetegszer, sok időre állt a játék, de a játékosok végig hittek a győzelemben, és egy ilyen meccsre jellemző góllal tudtunk nyerni, amelynél azt se tudjuk, Uzuni melyik testrészével sodorta be a labdát. Nehéz ősz volt, de olyan helyzetből várhatjuk a tavaszt, amely alapján joggal bízhatunk abban, hogy mi leszünk a bajnokok – fogalmazott Máté Csaba, aki újságírói kérdésre a gólpasszos csereember, Szánthó Regő helyzetét is értékelte.

– Tehetséges játékos, akitől mindenki joggal vár többet, hiszen tavaly jól teljesített a Zalaegerszegben. Neki is látnia kell, hogy a Fradi más szint, erősebb a konkurencia, itt minden pillanatot meg kell ragadnia. Örülök, hogy ma ez sikerült neki.

Borítókép: Horváth Ferenc (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.