Másodszor is elbukott a világbajnok magyar egység

A kétszeres világbajnok Kiss Zsolt, Palancsa Dorottya páros 7-5-re kikapott Dél-Koreától a curling olimpiai pótkvalifikációs tornán, így lemarad a februári, pekingi ötkarikás játékokról.

Magyar Nemzet
2021. 12. 09. 11:53
KISS Zsolt; Palancsa Dorottya
Budapest, 2019. április 9. A curling vegyespáros-világbajnokságra készülő Kiss Zsolt és Palancsa Dorottya a Kamaraerdei Curling Clubban tartott edzésükön 2019. április 9-én. A világbajnokságot április 20-27. között rendezik a norvégiai Stavangerben. A 2013-ban és 2015-ben vb-aranyérmes páros a legjobb négy közé jutást célozza meg. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoportküzdelmek során a Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt magyar egység kiharcolta a jogot, hogy a rájátszásban szerepeljen a hollandiai Leeuwardenben zajló curling olimpiai pótkvalifikációs versenyen.

Az ellenfél Dél-Korea volt, amely 2018-ban rendezőként vehetett részt az olimpián. A szoros meccsen csak az utolsó end döntött: a koreaiak befejezőként három pontot szereztek, így 7-5-re megfordították a meccset. A magyar páros a vereséggel kiesett, így az eddigi téli olimpiákhoz hasonlóan Pekingben sem leszünk érdekeltek curlingben.

Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt 2013-ban, majd 2015-ben is megnyerte a vegyes páros curling világbajnokságot. A versenyszám a 2014-es, szocsi téli olimpián még nem szerepelt a programban, pedig akkor, uralkodó világbajnokként nem lehetett volna kérdéses a magyar duó szereplése.

A 2018-as, phjogcshangi bemutatkozás előtt a 2017-es vb jelentette az egyetlen kvalifikációs lehetőséget vegyes párosban, ám ez a torna nem jött össze a magyar párosnak, amely a nyolcaddöntőben kikapott a cseh egységtől. 2022-re bővült a mezőny, Pekingben nyolc helyett már tíz páros indulhat. A magyar kettős a tavaszi világbajnokságon nem járt igazán közel a kvóta kiharcolásához, Leeuwardenben pedig ugyan eljutott a végjátékig, de az olimpiai szereplés ezúttal is álom maradt.

Borítókép: Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.