Megkezdődött a reform, a MU-nál még sosem tapasztaltak hasonlót

Ralf Rangnick első alkalommal vezette a Manchester Unitedet a nemzetközi porondon, és az angol futballcsapat 1-1-es döntetlent ért el szerdán a svájci Young Boys ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 12. 09. 10:49
Manchester United vs Young Boys Bern
epa09630393 Manchester United's interim manager Ralf Rangnick (C) reacts during the UEFA Champions League group F soccer match between Manchester United and Young Boys Bern in Manchester, Britain, 08 December 2021. EPA/Tim Keeton Fotó: Tim Keeton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ralf Rangnick eddigi edzői pályafutása során arról volt ismert, hogy a tapasztalt játékosok helyett inkább a fiatalokra építi a csapatait. Ezt a szemléletet új klubjához, a Manchester Unitedhez is magával hozta, és második meccsén olyat tett, ami ritka a Bajnokok Ligája történetében. Mindössze négyszer fordult elő korábban az elitsorozatban, hogy egy csapat színeiben hat tinédzser jutott játéklehetőséghez egy mérkőzésen. Ez szerdán megvalósult a Vörös Ördögöknél (igaz legtöbbjük csak a második félidőben lépett pályára), mondanunk sem kell, hogy az angol rekordbajnoknál ez volt az első ilyen alkalom.

A német mesternek remek alkalmat kínált a BL záróköre a fiatalok kipróbálására, hiszen a MU számára már nem volt tétje a Young Boys elleni találkozónak, a csoportelsőséget már korábban bebiztosította magának az együttes.

– Tisztában voltam vele, hogy ez a csapat még ilyen formában nem játszott együtt. Ez egy kísérlet volt. Szerettem volna pihentetni néhány játékost a Norwich elleni meccs előtt – nyilatkozta Rangnick szerda este. – Az első fél órában átlagos teljesítményt nyújtottunk, volt néhány hibánk. 2-0-ra vagy 3-0-ra kellett volna vezetnünk, de nem találtunk be, hanyagok voltunk. Miután egyenlítettek, nem védekeztünk elég magasan, akár 3-3 is lehetett volna a végeredmény. Könnyű lett volna felszabadítani a góljuk előtt, így dühít, hogy betaláltak, főleg, mert elmondtam a játékosoknak a meccs előtt, miképpen védekezzenek az ilyen szituációkban.

Az 1-1-re végződött találkozó manchesteri gólszerzője, Mason Greenwood mindössze húszéves, de már a nyolcadik találatát jegyezte a nemzetközi kupaporondon nevelőklubja színeiben. A United vezetőedzője sem felejtette el megdicsérni a fiatal futballistát:

– Fizikailag még erősödnie kell, de a technikai tudásával ennyi idősen remek játékosnak számít. Az én feladatom az, hogy fejlesszem őt, sportolót faragjak belőle. Ha ezt eléri, akkor alapemberré válhat a klubnál.

A Young Boysnak csak a győzelemmel lett volna esélye a tavaszi kupaszereplésre, így erre az idényre elbúcsúztak a nemzetközi kupaszerepléstől. David Wagner azonban nem marasztalta el csapatát, amely kiemelkedő eredményt ért el.

– Tudjuk, honnan jöttünk, mi a svájci bajnokok vagyunk. Ez egy nehéz csoport volt, de sikerült összegyűjtenünk öt pontot – a csoportkörben ennyi még sohasem jött össze a Young Boysnak – emlékeztetett a Young Boyst irányító szakember. – Voltak helyzeteink a második félidőben, hogy elérjük azt az eredményt, amire szükségünk volt, de ma ez nem adatott meg. Egy másik napon mást mutatott volna az eredményjelző. Sokat tanulhatunk abból, hogy ilyen erős ellenfelek ellen játszhatunk, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk össze.

Az F csoport másik összecsapását csütörtökön 19 órától pótolják, mivel szerdán az erős havazás miatt nem tudták megrendezni az Atalanta és a Villarreal találkozóját.

F csoport:

Manchester United–Young Boys 1-1 (1-1) (gólszerzők: Greenwood (9.), ill. Rieder (42.)

Atalanta–Villarreal elhalasztva

Az állás: 1. Manchester United 11 pont/6 meccs, 2. Villarreal 7/5, 3. Atalanta 6/5, 4. Young Boys 5/6.

Borítókép: Ralf Rangnick (elöl) a Young Boys elleni mérkőzésen (Fotó: EPA/Tim Keeton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.