Verstappen és Bottas között tűnt fel a magyar Európa-bajnok

Tud helyezkedni a magyar autóversenyző, aki a Formula–1 sztárjai társaságában ünnepelt Párizsban.

2021. 12. 17. 17:43
null
Fotó: Federico Pestellini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy korábban megírtuk , csütörtök este rendezték Párizsban a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) díjátadó gáláját, amelyen a Red Bull versenyzője, is átvette a Formula–1 idei világbajnoki címéért járó trófeát.

Az FIA nemcsak a hollandot ünnepelte, hanem hagyományosan ilyenkor adják át a rangos nemzetközi sorozatok bajnokainak és év végi dobogósainak a címüket szimbolizáló kupákat. Magyar díjazott is volt a felsorakozó autóversenyzők között, Kiss Norbert idén, pályafutása alatt harmadszor, lett kamionos Európa-bajnok, így ő is hivatalos volt a díjátadóra.

Az biztos, hogy a Révész Racing Team szombathelyi versenyzője tud helyezkedni. Ezt az idény során számtalanszor bebizonyította a pályán, ahol az év huszonnégy futamából tizenegyet megnyerve szerezte meg a bajnoki címet. És Kiss bizonyította a helyezkedési képességeit az FIA díjátadóján is, amelyen a csoportképen kis túlzással a „pole pozícióba” keveredett.

Az ilyen fotókon a középpontba természetesen a legfontosabb bajnokságok sztárjai kerülnek, így az F1 világbajnoka, Max Verstappen köré épült a kép. A hollandtól balra a rali-világbajnokság győztes párosa, a Sebastien Ogier–Julien Ingrassia kettős közül az utóbbi állt, őmellette pedig az F1 idei harmadik helyezettje, a Mercedes pilótája, Valtteri Bottas.

És a három sztár között, közvetlenül mögöttük látható a csoportképen Kiss Norbert.

Balról jobbra: Bottas, Kiss, Ingrassia, Verstappen Fotó: Federico Pestellini / DPPI

Ha esetleg beszélgettek is egymással, és Verstappen megkérdezte a hazai F1-közvetítésekben szakértőként sokszor feltűnő Kisst, hogy mi volt a titka az idei győzelmének, akkor a 2015 után újra Eb-győztes magyar a következőt mondhatta:

– Nehéz egyetlen dolgot kiemelni, mert tényleg az elejétől kezdve olajozottan működtünk együtt – nyilatkozta Kiss korábban a sikerről. – Ahogy megépítettük a kamiont, ahogy teszteltük a Hungaroringen, ahogy levontuk a megfelelő tanulságokat, ahogy próbáltunk egyre jobbá válni. Olyan csomagot raktunk össze, amely Európa minden versenypályáján az egyik leggyorsabb volt. És ez kizárólag csapatmunkával érhető el, hiszen a korábbi évek megmutatták, hiába vagyok gyors, ha nincs meg a megfelelő háttér.

Borítókép: Csoportkép az FIA 2021-es gálájának díjazottjairól (Fotó: Federico Pestellini/DPPI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.