Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Verstappen még egy címet elhappolt Hamilton orra elől

Max Verstappen, a Formula–1 idei kiírásának világbajnoka nemcsak a pontversenyben végzett az első helyen, az egyes istállók csapatfőnökei is őt tartották az idény legjobbjának. Ezt a titulust az elmúlt években a hétszeres vb-győztes Hamilton birtokolta.

Magyar Nemzet
2021. 12. 18. 16:00
VERSTAPPEN, Max
Abu-Dzabi, 2021. december 12. Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje ünnepel a trófeával, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamát a Yas Marina versenypályán 2021. december 12-én. Max Verstappen lett a Forma-1 idei világbajnoka, miután a címvédõ Lewis Hamiltont az utolsó körben megelõzve elsõként ért célba. MTI/AP Pool/Kamran Dzsebreili Fotó: Kamran Dzsebreili
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Red Bull) és (Mercedes) között az utolsó pillanatokig folyt a harc az egyéni világbajnoki címért, és jókora adag szerencse árán végül a holland pilóta került ki győztesen kettejük háborújából. A Mercedes ugyan gratulált a 24 éves versenyző sikeréhez, és az utolsó, Abu-dzabi Nagydíj történései láttán megkérdőjelezték, hogy igazságos végeredmény született-e.

Más istállóknál azonban ezt nem kérdőjelezték meg, hiszen Verstappen a csapatfőnökök voksai alapján is az élen zárt. Az Autosport minden évben kikéri az istállók vezetőjének a véleményét, és ez alapján állít össze egy listát az év legjobb tíz pilótájáról.

2016 óta minden évben Hamilton és Verstappen foglalta el az első két pozíciót, ám eddig minden alkalommal a hétszeres vb-győztest tartották az idény legjobbjának. Idén azonban fordult a kocka, és a Red Bull versenyzője a világbajnoki cím után ezt a titulust is elnyerte. Verstappen 188 ponttal lett első, míg Hamilton 14 ponttal kapott kevesebbet nála. 

A bajnoki címért versengett két pilóta mögött nagy szakadék tátong: a harmadik Lando Norris (McLaren) „csak” száz pontot gyűjtött be. A fiatal brit úgy kaparintotta meg a dobogós helyet, hogy közben a „valódi” pontversenyben csak a hatodik pozíció volt az övé.

A Ferrari és az Alpine két-két versenyzője is befért a legjobb tízbe, ahogy Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas is. Verstappené viszont nem, Sergio Pérez ezúttal lemaradt a listáról.

Íme az év legjobb tíz pilótája a csapatfőnökök voksai szerint:

1. Max Verstappen (Red Bull) 188 pont

2. Lewis Hamilton (Mercedes) 174

3. Lando Norris (McLaren) 100

4. Carlos Sainz (Ferrari) 70

5. Fernando Alonso (Alpine) 63

6. Charles Leclerc (Ferrari) 58

7. Pierre Gasly (AlphaTauri) 56

8. George Russell (Williams) 44

9. Valtteri Bottas (Mercedes) 43

10. Esteban Ocon (Alpine) 41

Borítókép: Max Verstappen a dobogón ünnepel Abu-Dzabiban (Fotó: MTI/AP Pool/Kamran Dzsebreili)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.