A rendezőknek kellett megvédeniük a játékvezetőt

Az Afrikai Nemzetek Kupáján Mali rendkívül furcsa körülmények között győzte le 1-0-ra Tunéziát.

Magyar Nemzet
2022. 01. 12. 20:21
Tunisia v Mali - 2021 Africa Cup of Nations
LIMBE, CAMEROON - JANUARY 12: Zambian referee of the match Janny Sikazwe leaves the field accompanied by security after he finished the 2021 Africa Cup of Nations Group F match between Tunisia and Mali before regular time at Omnisport Stadium in Limbe, Cameroon on January 12, 2022. Haykel Hmima / Anadolu Agency (Photo by Haykel Hmima / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Europress/AFP/Anadolu Agency/Haykel Hmima
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem potyognak a gólok az Afrikai Nemzetek Kupáján: az első forduló végéhez közeledve meccsenkénti egygólos átlagnál tartanak a csapatok. Ezt a szintet hozta Mali és Tunézia meccse is: Ibrahima Koné értékesítette a maga büntetőjét, Vahbí Hazrí azonban kihagyta a saját tizenegyesét.

Talán születhetett volna még találat a hajrában, ha Janny Sikazwe a 86. percben nem dönt úgy, hogy lefújja a mérkőzést. Miután a zambiai játékvezetőt szembesítették hibájával, folytatódott a mérkőzést, jutott idő még egy piros lapra is, azonban a rendes játékidő letelte előtt Sikazwe másodszor is véget vetett a játéknak.

A tunéziai stáb nekirohant a játékvezetői csapatnak, de Mondher Kebaier szövetségi kapitány hiába mutogatta hevesen a karóráját, Sikazwe hajthatatlan maradt.

Mali 1-0-ra nyert, bár kérdés, milyen döntést hoz az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF), ha Tunézia megóvja a találkozót.

A vesztes csapatban kezdőként hatvanhét percet játszott a Ferencváros labdarúgója,

A csoport másik meccsén is szerepelt NB I-es légiós: Lamin Jallow (Fehérvár) a 74. percben lépett pályára a gambiai válogatottban, amely 1-0-ra legyőzte Mauritániát.

Borítókép: Szüksége volt a védelemre a játékvezetőnek (Fotó: Europress/AFP/Anadolu Agency/Haykel Hmima)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.