időjárás 15°C Ivó, Milán 2022. május 19.
logo

Bolhák és csótányok közt – Djokovics beperli az ausztrál kormányt

Magyar Nemzet
2022.01.20. 08:52 2022.01.20. 14:20
Bolhák és csótányok közt – Djokovics beperli az ausztrál kormányt

A The Sun brit napilap szerint Novak Djokovics nem hagyja annyiban a kiutasítását, perre készül az ausztrál kormány ellen, 3,2 millió fontos követeléssel áll elő.

Vasárnap, amikor megszületett a végső határozat, miszerint nem kapja vissza a vízumot, kiutasítják Ausztráliából, tehát nem indulhat a nyílt teniszbajnoságon, Novak Djokovics úgy nyilatkozott, hogy tudomásul veszi a döntést.

– Rendkívül csalódott vagyok a bíróság döntése miatt, amely azt jelenti, nem maradhatok Ausztráliában. Tiszteletben tartom a határozatot, és együttműködöm az illetékes hatóságokkal az országból való távozással kapcsolatban. Kényelmetlenül érzem magam amiatt, hogy az elmúlt hetekben a személyem került a középpontba, bízom abban, hogy mostantól mindannyian arra a játékra koncentrálhatunk majd, amit annyira szeretek – tudatta akkor a világgal.

Belgrádba hazaérkezve nem tartott sajtótájékoztatatót, kerülte a feltűnést, a sebeit nyalogatta. Egészen mostanáig. A The Sun brit napilap értesülései szerint már konzultált ügyvédekkel, s perre készül az ausztrál kormánnyal. A lap úgy tudja,

a szerb teniszező 3,2 millió fontot követel Ausztráliától. Ebben egyrészt benne foglaltatik a 2,3 millió fontos pénzdíj, amelyet megnyerhetett volna, továbbá a felmerülő költségei.

Djokovics a kiutasításon felül a vele szemben tanúsított bánásmód miatt is bosszús. Még mialatt az ítéletre várt, Belgrádban az édesanyja börtönként jellemezte az elhíresült Park Hotelt, ahol tartózkodnia kellett. A hírhedt karanténszálló szolgáltatásairól azóta újabb részletek szivárogtak ki, a cikk szerint

Djokovics arra panaszkodott, hogy bolhákkal és csótányokkal viaskodott, és úgy kezelték, mint egy rabot.

Az ausztrál kormány egyelőre annyit tett, hogy finoman utalt rá, nem feltétlenül ragaszkodik a törvényben szereplő hároméves kiutasításhoz, akár már jövőre visszavárják a teniszsztárt. A dolgok jelenlegi állása szerint ő azonban nem feltétlenül kíván élni ezzel a lehetőséggel.

Talán szoktatja magát a gondolathoz, amiről Alekszandar Vucsics szerb elnök beszélt: a kialakuló új világrend szabályai alól ő sem élvez mentességet.

Borítókép: Novak Djokovics nem teszi le az ütőt, viszont felveszi a kesztyűt (Fotó: Getty)