Hihetetlen potyagól és elmaradt világcsúcs

Elefántcsontpart – és kapusa – biztos győzelmet engedett ki a kezéből, Egyenlítői-Guinea megállította a világcsúcsra törő Algériát.

Magyar Nemzet
2022. 01. 17. 10:17
Badra Ali Sangaré
Sierra Leone vs Ivory Coast- Africa Cup of Nations
Badra Ali Sangaré of Ivory Coast during Sierra Leone versus Ivory Coast, African Cup of Nations, at Ahmadou Ahidjo Stadium on January 16, 2022. (Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto) (Photo by Ulrik Pedersen / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Ulrik Pedersen / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan események sora játszódott le a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája E csoportjának második fordulójában. Sokáig úgy tűnt, Elefántcsontpartnak még a kihagyott tizenegyes is belefér Sierra Leone ellen, ám a 93. percben Badra Ali Sangaré kapus meg akarta menteni szöglettől a csapatát…

Hogy Sangaré tragédiája teljes legyen, a mozdulatba még bele is sérült, a hátralévő másodpercekben a Villarreal védője, Serge Aurier töltötte be a vészkapus szerepkört.

Elefántcsonpart győzelem esetén már bebiztosította volna a továbbjutását, de ehhez a két forduló alatt megszerzett négy pont is minden bizonnyal elég lesz, hiszen az első és második helyezettek mellett a négy legjobb csoportharmadik is folytathatja a kontinenstornát a nyolcaddöntőben.

Sokkal nagyobb bajba került viszont a címvédő Algéria, amely 1-0-ra kikapott Egyenlítői-Guineától. Algéria két forduló után rúgott gól nélkül, egy ponttal szerénykedik, és éppen a legerősebbnek tartott csoportellenfél, Elefántcsontpart ellen kell nyernie, hogy elkerülje a szégyenteljes csoportkörös búcsút.

Algéria az egyik célját már biztosan nem teljesíti: az észak-afrikai válogatott harmincnégy veretlen meccsel a háta mögött kezdte az ANK-t, nagyon közel Olaszország harminchetes világcsúcsához. A taljánok aligha gondolták volna, hogy Egyenlítői-Guinea betonozza be hosszabb időre a rekordjukat.

Az F csoport második fordulós mérkőzéseit is vasárnap játszották Kamerunban. Tunézia 4-0-ra győzte le Mauritániát, a Ferencváros játékosa, már a végeredmény kialakulása után állt be csereként a győztes csapatba. Gambia és Mali meccsén két büntetőből alakult ki az 1-1-es eredmény, Lamin Jallow (Mol Fehérvár) ezúttal nem kapott lehetőséget a gambiai csapatban.

Hétfőtől már a csoportkör utolsó, harmadik fordulója zajlik az Afrikai Nemzetek Kupáján.

Borítókép: Sangaré bele is sérült a balszerencsés mozdulatba (Fotó: NurPhoto via AFP/Ulrik Pedersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.