Kettőről négy kerékre vált a veterán motoroslegenda

A nagy teljesítményű túraautókat felvonultató GT World Challenge elnevezésű versenysorozatban áll rajthoz a belga Team WRT csapatának színeiben Valentino Rossi kilencszeres világbajnok gyorsaságimotoros.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, gpfans.com2022. 01. 13. 16:38
Motorcycling World Championship at Cheste
epa09581797 Italian Moto GP rider Valentino Rossi poses for the media after his last professional race at the Motorcycling World Championship at Cheste racetrack in Valencia province, eastern Spain, 14 November 2021. EPA/Kai Foersterling Fotó: EPA/Kai Foersterling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valentino Rossi a tavalyi idény végén, 25 év után intett búcsút a gyorsaságimotorozásnak, amelynek királykategóriájában rekordszámú, kilenc világbajnoki címet szerzett meg. A 42 éves olasz klasszis legendássá vált 46-os rajtszámát magával viszi az autósportba, ahol a belga Team WRT csapatánál fog versenyezni.

– Mindenki tudja rólam, hogy az idők kezdete óta az autósport szerelmese voltam, és mindig érdekelt az a lehetőség, hogy a gyorsaságimotoros-pályafutásom befejeztével négy keréken is versenyezzek – nyilatkozta a bejelentés után Rossi. – Most szabad vagyok, adott a lehetőség, hogy magas szinten, profikhoz méltó hozzáállással az autóversenyzésnek szenteljem magam. A WRT tökéletesen illik hozzám, és epekedve várom, hogy belevághassak ebbe a kalandba a csapattal.

A GT World Challenge-ben hosszútávú versenyeket rendeznek a mezőnynek, amely többek között 24 órás viadalt is teljesít Spa-Francorchamps-ban. A bajnokság tíz állomásból áll, közte olyan Formula–1-ből is ismert pályákkal, mint Imola, Magny-Cours vagy Hockenheim.

A WRT a GT-sorozat egyik legsikeresebb csapata, 2011 óta 28 egyéni vagy konstruktőri világbajnoki címet hódított el. Rossi a Team WRT Audi R8 LMS GT3 típusú versenyautóját fogja majd vezetni.

Borítókép: Valentino Rossi és a legendás rajtszám (Fotó: EPA/Kai Foersterling)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.