Lecsapott a miniszter, Djokovics vízuma törölve!

Három nappal az Australian Open rajtja előtt újabb fordulatot vett a szerb teniszező ügye.

Magyar Nemzet
2022. 01. 14. 8:32
null
Djokovics ügyvédei azt állítják, hogy a világelső decemberben pozitív teszteredményt produkált Fotó: AFP/OSCAR DEL POZO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor már úgy tűnt, Novak Djokovics nyeregben érezheti magát, Alex Hawke ausztrál bevándorlásügyi miniszter törölte a szerb teniszező vízumát.

Bár hétfőn a bíróság Djokovics javára döntött, a világelső már edzett az Australian Open helyszínén, és a csütörtökön elkészített sorsoláson is megkapta az ellenfelét, most úgy tűnik, mégsem vehet részt az év első Grand Slam-tornáján.

A miniszter döntésében a közérdekre hivatkozott. Az ausztrál kormány már a hétfői döntés után jelezte, hogy az ügy még nem ért véget, azóta pedig Djokovics is elismerte, hogy bizonyos esetekben hibát követett el.

Djokovicsnak a döntés értelmében elvileg el kell hagynia az országot, sőt, akár három évre kitilthatják Ausztrália területéről. Fellebbezésre természetesen ezúttal is van lehetősége, így a több mint egy hete húzódó történet aligha ér véget Hawke bejelentésével.

Az egyik ausztrál újságíró bejegyzése alapján Djokovics stábja helyi idő szerint este hat óra után kapta meg a dokumentumokat.

Djokovicsot egyelőre nem viszik vissza a kiutasítottak számára fenntartott Park Hotelbe, az éjszakát a saját maga által választott szálláshelyén töltheti, szombat reggel viszont találkoznia kell az illetékes hatóság képviselőivel.

Ismét a szerb játékost szorítja az idő, vasárnapig újra a javára szóló döntésre lenne szüksége, hiszen az Australian Open hétfőn kezdődik. A torna szervezői esetleg annyi engedményt tehetnek, hogy Djokovics meccsét keddre ütemezik be, hiszen az első fordulót a megszokott menetrend alapján két nap alatt bonyolítják le.

Borítókép: Novak Djokovics (Fotó: AFP/Oscar Del Pozo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.