Még a washingtoni közönség is megőrült a Clippers bravúros fordításától + videó

Majdnem páratlan fordítás tanúja lehetett a washingtoni közönség az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA legutóbbi játéknapján: a Los Angeles Clippers 35 pontos hátrányból nyert, nyolc másodperc alatt hét pontot szerezve!

Magyar Nemzet
2022. 01. 26. 9:57
Luke Kennard
LA Clippers v Washington Wizards
WASHINGTON, DC -  JANUARY 25: Luke Kennard #5 of the LA Clippers and his teammates celebrate a game winning shot against the Washington Wizards on January 25, 2022 at Capital One Arena in Washington, DC. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2022 NBAE Stephen Gosling/NBAE via Getty Images/AFP (Photo by Stephen Gosling / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP) Fotó: Stephen Gosling / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önmagában nincs semmi szenzáció abban, hogy a Los Angeles Clippers 116-115-re legyőzte a Washington Wizardot magyar idő szerint szerda hajnalban az NBA soros fordulójában. A siker körülményei azonban nem csupán hírértékűek, hanem egyenesen szenzációsak voltak: az észak-amerikai profi kosárlabda-liga történetének második legnagyobb fordítása kergette őrületbe a szurkolókat.

A nagy visszatérések rekordját a Utah Jazz tartja, amely 1996-ban 36 pontos hátrányból fordított, és legyőzte a Denver Nuggetset. A Sacramento Kings 2009-ben  Chicago Bulls elleni 35 pontos lemaradásból varázsolt győzelmet a rendes játékidőben, és az LA Clippers most ugyanezt tette meg. A második negyedben úgy tűnt, hogy a Wizards teljesen kézben tartja a meccset, amikor 1:20 perccel a félidő előtt 35 ponttal (66-31) vezetett. Az öltözőbe 66-36-os eredménnyel vonultak be a csapatok, de a második félidőben a Clippers valóságos hurrikánná vált, ellenállhatatlanul kosárlabdázott.

A szezon eddigi egyik legelképesztőbb és leglátványosabb meccsén a vége előtt hat pont volt még a hátránya, amikor Luke Kennard 8,2 másodperccel a vége előtt bevágott egy hárompontost csaknem a felezővonaltól. Ezután a Wizard nem hozta öt másodpercen belül játékba a labdát, ezért az a vendégekhez került. Ismét Luke Kennard jutott dobáshoz, ez a triplája is a gyűrűbe hullott, és mert közben szabálytalankodtak vele, még egy büntetőt is elvégezhetett – bedobta, és ezzel az egy ponttal nyert a Los Angeles Clippers, amely először vezetett a meccsen, és a bravúrral nemcsak a saját kispadját, hanem a washingtoni közönséget is őrjöngésbe kergette. Luke Kennard pedig közel járt a tripla-duplához (25 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz).

 

Borítókép: Luke Kennard rászolgált a társak ünneplésére (Fotó: Stephen Gosling/ NBAE/Getty Images/Getty Images via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.