Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Novak Djokovics a vártnál rövidebb büntetéssel is megúszhatja

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök kifejtette véleményét a világelső Novak Djokovics ügyéről, aki nem tudott elindulni az év első Grand Slam-tornáján, ehelyett kitoloncolták őt a szigetországból. Bár a történtek fényében a szerb teniszező elvileg három évig nem tehetné be a lábát a kenguruk földjére, a miniszterelnök szavai alapján elképzelhető, hogy már jövőre is részt vehet az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Magyar Nemzet
2022. 01. 17. 13:08
Australian Open tennis
epa09690082 Spectators are seen walking past a picture of Novak Djokovic on Day 1 of the Australian Open Tennis Tournament at Melbourne Park, in Melbourne, Australia, 17 January 2022. EPA/DAVE HUNT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Fotó: DAVE HUNT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt megírtuk, a világelső és címvédő Novak Djokovics nem vesz részt a hétfőn (ma) megkezdődött ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a vízumát érvénytelenítették, őt pedig kitoloncolták az országból. A kiutasítás mellett ilyen esetben a szabályszegők három évig nem kaphatnak vízumot, tehát ennyi időre kitiltják őket Ausztráliából. Alapesetben a szerb teniszező is így járna, ennek értelmében a kilencszeres győztes nem indulhatna az Australian Openen a következő években.

Azonban nem eszik ilyen forrón a kását, ugyanis Scott Morrison miniszterelnök felfedte, egy kiskapu-lehetőséget adhatna Djokovicsnak az Ausztráliába való belépésre. Igaz, ehhez a szerbnek arra lenne szüksége, hogy megfelelő indoklás mellett Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter megkönyörüljön rajta. Miközben éppen Hawke volt az, aki az elmúlt napokban a leginkább kardoskodott az ellen, hogy a teniszező az országban maradhasson.

– Ez valóban egy három évig tartó időszak, de van rá esély, hogy megfontoljuk egy személy beutazásának engedélyezését, amennyiben a körülmények emellett szólnak – nyilatkozta Morrison a 2GB rádiónak.

Djokovics kitoloncolása nagy visszhangot váltott ki az egész világon, többek között Belgrádban és Ausztráliában is tüntettek a szerb teniszező támogatói, az ausztrál miniszterelnök ugyanakkor kiállt a meghozott döntés mellett.

– Ha a tengerentúlról érkezel, és az adott országban megszabtak bizonyos beutazási szabályokat, akkor ezeket be kell tartanod. Ez a történet egy olyan emberről szól, aki be akart lépni Ausztráliába, miközben a beutazási szabályokat nem kívánta betartani – tette hozzá a miniszterelnök.

Borítókép: Szurkolók sétálnak a 2021-es győztes Novak Djokovics fotója előtt az Australian Open helyszínén, a Melbourne Parkban (Fotó: EPA/Dave Hunt)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.