időjárás 6°C Virág 2022. november 26.
logo

Rafael Nadal az igazság pártján áll

Magyar Nemzet
2022.01.10. 13:31 2022.01.10. 15:01
Rafael Nadal az igazság pártján áll

A Novak Djokovicshoz hasonlóan hússzoros Grand Slam-bajnok Rafael Nadal szerint a szerb játékosnak joga van elindulni az Australian Openen.

Bár a bíróság Novak Djokovics javára döntött, továbbra sem egyértelmű, hogy az ausztrál hatóságok engedik-e játszani a teniszezőt a január 17-én kezdődő Australian Openen.

A szerb világelső a hétfő éjszakát már a maga által választott szálláson töltheti, ám az ország illetékes minisztere, Alex Hawke még mérlegeli, hogy visszavonja-e Djokovics vízumát. A döntés kedden születhet meg.

Sokan vannak viszont, akik szerint a bíróság döntése már a pontot kellene hogy jelentse az ügy végén. Rafael Nadal, aki Djokovicshoz – és Roger Federerhez – hasonlóan húsz Grand Slam-sikerrel tartja a férfiak közt a rekordot, korábban a szerb játékos felelősségét hangsúlyozta, az ítélet után viszont már úgy gondolja, Djokovicsnak jogában áll részt venni a melbourne-i tornán.

– Az igazságszolgáltatás döntött, én pedig minden esetben az igazságot védelmezem. Nagy felhajtást kapott az ügy, és bár nem mindenben értek egyet Djokoviccsal, az ítélet fényében kétségbevonhatatlan, hogy joga van részt venni az Australian Openen – hangsúlyozta Nadal.

A spanyol klasszis tréfásan megjegyezte, hogy könnyebb dolga lenne a tornán, ha Djokovics mégsem léphetne pályára, ám szerinte a sportágnak az az érdeke, hogy a legjobb játékosok kivétel nélkül részt vehessenek a legfontosabb versenyeken.

Borítókép: Rafael Nadal (Fotó: AFP/Giuseppe Cacae)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.