Rafael Nadal az igazság pártján áll

A Novak Djokovicshoz hasonlóan hússzoros Grand Slam-bajnok Rafael Nadal szerint a szerb játékosnak joga van elindulni az Australian Openen.

Magyar Nemzet
2022. 01. 10. 13:31
Spain's Rafael Nadal competes against Britain's Andy Murray during their semi-final match in the Mubadala World Tennis Championship in the Gulf emirate of Abu Dhabi on December 17, 2021. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP) Fotó: Giuseppe CACACE / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a bíróság Novak Djokovics javára döntött, továbbra sem egyértelmű, hogy az ausztrál hatóságok engedik-e játszani a teniszezőt a január 17-én kezdődő Australian Openen.

A szerb világelső a hétfő éjszakát már a maga által választott szálláson töltheti, ám az ország illetékes minisztere, Alex Hawke még mérlegeli, hogy visszavonja-e Djokovics vízumát. A döntés kedden születhet meg.

Sokan vannak viszont, akik szerint a bíróság döntése már a pontot kellene hogy jelentse az ügy végén. aki Djokovicshoz – és Roger Federerhez – hasonlóan húsz Grand Slam-sikerrel tartja a férfiak közt a rekordot, korábban a szerb játékos felelősségét hangsúlyozta, az ítélet után viszont már úgy gondolja, Djokovicsnak jogában áll részt venni a melbourne-i tornán.

– Az igazságszolgáltatás döntött, én pedig minden esetben az igazságot védelmezem. Nagy felhajtást kapott az ügy, és bár nem mindenben értek egyet Djokoviccsal, az ítélet fényében kétségbevonhatatlan, hogy joga van részt venni az Australian Openen – hangsúlyozta Nadal.

A spanyol klasszis tréfásan megjegyezte, hogy könnyebb dolga lenne a tornán, ha Djokovics mégsem léphetne pályára, ám szerinte a sportágnak az az érdeke, hogy a legjobb játékosok kivétel nélkül részt vehessenek a legfontosabb versenyeken.

Borítókép: Rafael Nadal (Fotó: AFP/Giuseppe Cacae)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.