Schäfer megelőzte Szoboszlait, Rossi Rebrovot, Révész Kubatovot

Schäfer András, a DAC és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a Magyar Aranylabdát a 2021-es teljesítményéért. Immáron a 24. alkalommal hirdették ki a díj győztesét s a magyar futball legjobbjait.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 01. 11:26
Schafer András; KLEINHEISLER László
München, 2021. június 23. A gólszerző Schafer András (k) és csapattársa, Kleinheisler László a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi Eb-n Németország ellen önfeláldozó gólt szerző, 22 éves a Fenerbahce védőjét, Szalai Attilát előzte meg a voksoláson, harmadikként pedig az előző alkalommal győztes zárt, aki 2021 első felében egyáltalán nem lépett pályára sérülése miatt, lemaradt az Eb-ről is, ősszel viszont gólokkal bizonyított az RB Leipzig mezében. 

A Magyar Aranylabda kategóriában csak magyar játékosra lehetett szavazni függetlenül attól, hogy az illető a hazai bajnokságban vagy külföldön futballozik. A legjobb NB I-es játékos címet Myrto Uzuni, az OTP Bank-ligában címvédő és éllovas Ferencváros albán légiósa kapta két klubtársa, a kapus és a francia–tunéziai középpályás, előtt. Dibusz a legjobb magyar kapusok között is második lett az RB Leipzigben szereplő mögött.

A legjobb edzőnek az angol Chelsea másodedzőjeként Bajnokok Ligája-győztes Lőw Zsoltot választották. Mögötte a Hertha BSC-t november végéig irányító és a paksi zárt. A magyar futballért dolgozó külföldi szakemberek között ismét szövetségi kapitány végzett az élen. Második az a Szerhij Rebrov lett, aki sorozatban harmadszor vezette bajnoki címre a Ferencvárost, majd távozott a posztjáról, míg a harmadik helyre a Kisvárdától sikeres szereplés után november elején elköszönt Joao Janeiro került.

Az Nb1.hu szakportál felkérésére ezúttal az öt megszokott kategória mellett hatodikként az év sportvezetőjét is megválasztották az újságírók: ebben a kategóriában az OTP Bank-liga meglepetéscsapatának, a Kisvárdának a szakmai igazgatója, Révész Attila nyert. Őt a tavaly az Európa-liga csoportkörében szereplő Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor és sportigazgatója, Hajnal Tamás követte a rangsorban. A Magyar Aranylabda díjat az nb1.hu alapítója és örökös főszerkesztője, a 2012-ben elhunyt Imre Mátyás 1998-ban hívta életre, vagyis az idei volt a 24. alkalom.

A 2021-es díjazottak. Magyar Aranylabda-díj: 1. Schäfer András (DAC) 58 pont, 2. (Fenerbahce) 52, 3. Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) 47 pont. Legjobb NB I-es játékos: 1. Myrto Uzuni (Ferencvárosi TC) 61 pont, 2. Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC) 44, 3. Aissa Laidouni (Ferencvárosi TC) 27. Legjobb magyar edző: 1. Lőw Zsolt (Chelsea) 105 pont, 2. Dárdai Pál 31, 3. Bognár György (Paksi FC) 29. Legjobb magyar labdarúgásért dolgozó külföldi edző: 1. Marco Rossi (magyar válogatott) 119 pont, 2. Szerhij Rebrov 40, 3. Joao Janeiro 39. Legjobb magyar kapus: 1. Gulácsi Péter (RB Leipzig) 93 pont, 2. Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC) 89, 3. Tóth Balázs (Puskás Akadémia FC) 13. Legjobb magyar sportvezető: 1. Révész Attila (Kisvárda Master Good) 90 pont, 2. Kubatov Gábor (Ferencvárosi TC) 30, 3. Hajnal Tamás (Ferencvárosi TC) 28.

Borítókép: Schäfer András a németek elleni Eb-gólját ünnepli tavaly nyáron (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.