Senki sem ezt a közleményt várta Lewis Hamilton és Michael Masi ügyében

Úgy nézett ki, hogy már a hét végén megválhatnak a Formula–1 versenyigazgatójától.

Magyar Nemzet
2022. 01. 30. 14:20
Formula One Grand Prix of Abu Dhabi
epa09636338 British Formula One driver Lewis Hamilton of Mercedes-AMG Petronas reacts after taking the second position during the qualifying session of the Formula One Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates, 11 December 2021. The Formula One Grand Prix of Abu Dhabi will take place on 12 December 2021. EPA/KAMRAN JEBREILI / POOL Fotó: KAMRAN JEBREILI / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) közleményt adott ki arról, mire jutott a tavalyi szezonzáró, az  Abu-dzabi Nagydíj végjátékában történtek kivizsgálása során. Az FIA azt jelentette be, hogy egyelőre még nem született döntés, és Michael Masi versenyigazgatót sem rúgták ki, pedig ez benne volt a levegőben. S persze továbbra is benne van.  

Az Abu-dzabi Nagydíjon négy körrel a vége előtt Nicholas Latifi (Williams) balesete után Michael Masi versenyigazgató vitatható, egyértelműen hibásnak nem nevezhető, sokak által pedig helyes döntése vezetett ahhoz, hogy a versenyben addig vezető (Mercedes) nem nyerte meg a futamot, és ezzel bukta a már szinte zsebben levő nyolcadik vb-címét. A frissebb gumikon esélyt kapó megelőzte, a hollandot intették le elsőként, a Red Bull pilótája így megszerezte az első világbajnoki címét. A dühös Hamilton azóta sem nyilatkozott, még azt sem erősítette meg, hogy idén is versenyezni fog a Formula–1-ben. Egyes hírek szerint arra vár, hogy Michael Masit kirúgják, ekkor visszatérne a Formula–1-be vetett „hite”, s vele együtt ő is.

A FIA azonban – egyelőre – nem menesztette Masit, akinek a sajtóhírek szerint nem áll jól a szénája. Úgy nézett ki, hogy már a hét végén megválhatnak tőle, és semmiképpen sem lélegezhet fel.

„Jelen állás szerint nincs még döntés a Formula–1 legutóbbi Abu-dzabi Nagydíja ügyében zajló részleges vizsgálat végkimeneteléről. Ahogyan azt korábban is jeleztük, a részletes elemzés eredményeit február 14-én fogjuk az F1-bizottság elé tárni, miután nyílt párbeszédet folytattunk valamennyi F1-es versenyzővel, és végül a Motorsport Világtanács március 18-i bahreini ülésén hagyjuk jóvá, az FIA-elnök, Mohammed bin Szulajm hatáskörében” – állt az FIA közleményében.

A 2022-es Formula–1-es világbajnokság a március 18–20-i Bahreini Nagydíjjal kezdődik, az FIA tovább nem várhat, addig viszont Lewis Hamiltonnak is színt kell vallania.

Borítókép: Azon nem csodálkoztunk, hogy Lewis Hamilton Abu-Dzabiban fogta a fejét (Fotó: EPA/Kamran Jebreili)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.