A bajnokaspiráns gólvágóját kell pótolnia a magyar játékosnak

Varga Kevin tavasszal a török helyett a svájci élvonalban szerepel, miután a Kasimpasa kölcsönadta a Young Boysnak. A magyar válogatott támadó rangadón mutatkozhat be Svájcban.

Magyar Nemzet
2022. 02. 10. 10:33
Varga Kevin
Varsó 20211115 Labdarúgás 2021 Világbajnoki VB selejtezõ Lengyelország Magyarország Fotó Török Attila Nemzeti Sport Varga Kevin Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt már mi is valószínűsítettük, Varga Kevint kölcsönadta a török élvonal alsóházához tartozó Kasimpasa. A magyar válogatott szélső azonban kifejezetten jó lehetőséget kapott a tavaszi félévre, hiszen a svájci bajnoki címért küzdhet a Young Boys színeiben.

– Az idényt beárnyékolta a bokaszalag-sérülésem, ráadásul a csapat rosszul kezdte a bajnokságot. Szerencsére mostanra azért sikerült előrelépni. Rengeteg edzőnk volt, bonyolult lenne belemenni, mi miért történt, de az utóbbi időben kevesebb lehetőséget kaptam, és ez a kölcsönadás volt a legjobb megoldás. Télen nem egyszerű váltani, a legtöbb klubnak megvan a kerete, és bár több lehetőség adódott, a svájci tűnt a legjobbnak – mondta a Nemzeti Sportnak Varga Kevin.

Valóban, a Kasimpasa már negyedik edzőjét fogyasztja az idényben, a Young Boysnál sokkal nagyobb a rend. A berni klub ősszel a Ferencváros ellen sikerrel megvívott rájátszás után a Bajnokok Ligájában szerepelt, s a Manchester United ellen a főtáblán is mérkőzést nyert. A svájci bajnokságban harmadik helyen áll a Young Boys, de vasárnap felléphet a másodikra, ha legyőzi a Baselt. Varga akár már ezen a rangadón bemutatkozhat új csapatában, amelynek célja bajnoki címe megvédése, noha a Zürich kissé meglógott a két üldözőtől.

– Miután eldőlt a jövőm, megnéztem az interneten, melyik csapat lesz az első ellenfelünk: nos, a második helyezett Basel jön hozzánk, vagyis rangadó következik, aztán pedig a Bolla Bendegúzt alkalmazó Grasshoppers vendégei leszünk. A klub sportigazgatójával már beszéltem, egészséges vagyok, a szükséges papírok rendben vannak, a szakmai stábon múlik, mikor számol velem – fogalmazott a magyar futballista.

A Young Boysnak Christian Fassnacht sérülése miatt volt szüksége új támadóra, s Varga pótolhatja az idén tizenhárom meccsen kilenc gólt szerzett játékost. A berni csapatnak nincs vételi opciója, így a magyar futballista a tavaszi idény végeztével visszatér a Kasimpasához. Ha azonban jól sikerül a svájci kaland, az Varga Kevin pályafutásában tartós előrelépést is jelezhet.

Borítókép: Varga Kevin a lengyelek elleni válogatott meccsen (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.