Brutális baleset nyitotta ki a kaput a magyar lány előtt

Pónya Sára megkapta a szükséges negatív teszteredményeket, így elindulhat a pekingi olimpián. Kozuback Kamilla immár két versenyszám rajtlistáján szerepel, de ennek aligha tud tiszta szívből örülni.

Magyar Nemzet
2022. 02. 04. 10:45
Visa Big Air presented by Toyota at Steamboat Resort - Day 1
SPO-WIT-VISA-BIG-AIR-PRESENTED-BY-TOYOTA-AT-STEAMBOAT-RESORT-D Fotó: Getty Images via AFP/CHRISTIAN PETERSEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány órán belül két olimpiai rajtlista is magyar sportolóval bővült. (Biztos indulásról a pekingi pozitív PCR-tesztek tükrében a versenyek után írhatunk.)

A tizenhét éves Kozuback Kamilla, aki az első magyar hódeszkás olimpikonként szerepelhet Pekingben, a félcső mellett slopestyle-ban is elindulhat.

A kanadai–magyar kettős állampolgár versenyző ebben a versenyszámban első számú tartalék volt, ám Josika Rina súlyos balesete után felkerült a rajtlistára. A japán hódeszkás esése után mozdulatlanul feküdt a hóban. Később hazája olimpiai bizottsága megerősítette, hogy Josika gerincsérülést szenvedett, de mindegyik végtagját tudja mozgatni.

A versenyszám egyetlen női olimpiai bajnoka, a 2014-ben és 2018-ban is aranyérmes Jamie Anderson már korábban kritizálta a pályát borító mesterséges havat.

Kozuback az olimpia előtt elmondta, hogy a slopestyle erősebb versenyszáma, mint a félcső, ám nyilván nem így akart részvételi lehetőséghez jutni. A slopestyle selejtezője szombaton 3.45-kor kezdődik.

A sífutó Pónya Sára esetében viszont vitán felül pozitív hír, hogy elutazhat Pekingbe. A huszonkét éves sportoló pozitív PCR-tesztje miatt maradt itthon a tervezettnél tovább, ám még időben meglett a szükséges számú negatív teszteredménye, hogy részt vehessen a csütörtöki 10 km-es versenyen.

Borítókép: Kozuback Kamilla a levegőben (Fotó: Getty Images via AFP/Christian Petersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.