Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hamilton először beszélt az elmúlt hónapok történéseiről

A Formula–1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton is megjelent a Mercedes pénteki bemutatóján, és először beszélt a tavalyi idényzáró Abu-dzabi Nagydíj eseményeiről.

Magyar Nemzet
2022. 02. 18. 14:04
HAMILTON, Lewis;
Abu-Dzabi, 2021. december 12. A második helyezett Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje távozik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamának eredményhirdetésérõl a Yas Marina versenypályán 2021. december 12-én. A futamot Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje nyerte, és õ lett a Forma-1 idei világbajnoka, miután a címvédõ Hamiltont az utolsó körben megelõzve gyõzött. MTI/AP Pool/Kamran Dzsebreili Fotó: Kamran Dzsebreili
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi szezon lezárása óta arról szóltak a spekulációk, hogy elhagyhatja a száguldó cirkuszt. A találgatások alapját Toto Wolff egy nyilatkozata szolgáltatta, ugyanis a Mercedes csapatfőnöke elhintette, pilótája gondolkozik a visszavonuláson, miután 2021-ben fél körön múlott, hogy nem lett nyolcadik alkalommal is világbajnok.

Mint kiderült, a pletykák alaptalannak bizonyultak, a brit versenyző csapata pénteki autóbemutatóján elárulta, a szívfájdalma ellenére sem gondolkozott el azon, hogy búcsút mondjon a Formula–1-nek.

– Én soha nem mondtam, hogy abbahagyom – kezdett bele mondanivalójába Hamilton. – Imádom, amit csinálok, és megtisztelve érzem magam, hogy ennyi emberrel dolgozhatom, akik tényleg olyanok nekem, mintha a családtagjaim lennének. Csapatként a közös célunkon dolgozunk. Ehhez nem hasonlítható egyetlen más érzés sem.

A 37 éves pilóta a közösségi médiából is eltűnt hosszú hetekre. Mint mondja, szüksége volt a feltöltődésre, hogy újult erővel vághasson neki a 2021-es idénynek.

– Ez természetesen egy nagyon nehéz időszak volt nekem. Tennem kellett egy lépést hátrafelé, és arra koncentrálnom, hogy a jelenben éljek. A családommal fantasztikus pillanatokat éltünk át. Idővel eljutottam arra a pontra, amikor már úgy éreztem, neki tudok vágni az idei csatározásnak, kezdetét veheti az új idény Toto és George oldalán – magyarázta a hétszeres bajnok.                                          

Borítókép: Lewis Hamilton a 2021-es Abu-dzabi Nagydíjon (Fotó: MTI/AP Pool/Kamran Dzsebreili)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.