Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Lionel Messi után Neymar is béna tizenegyest lőtt + videó

Meglepő vereséget szenvedett a Paris Saint-Germain futballcsapata, amely 3-1-re kikapott a Nantes otthonában a Ligue 1 25. fordulójában szombat este. Az esélytelenebb ellenfél félidőben 3-0-ra vezetett, de a szünet után felcsillant a remény a PSG számára, ekkor azonban Neymar gyatra tizenegyest lőtt.

Magyar Nemzet
2022. 02. 20. 11:49
FBL-EUR-C1-MAN CITY-PSG Fotó: AFP/Paul Ellis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak ellenére, hogy kedden még a Real Madrid ellen játszott és nyert (1-0) a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén a PSG, Mauricio Pochettino nem pihentette a legnagyobb sztárjait a Nantes elleni bajnokin: (aki karrierje 800. klubmeccsén szerepelt), és is ott volt a csatársorban.

Mindhárman kihagytak egy-egy nagy helyzetet az első félidőben, ami azért lehetett különösen bosszantó a PSG számára, mert így a félidőben 3-0-ra vezetett a Nantes.

Szünet után aztán Neymar hamar szépített a 47. percben elért találatával, így amikor az 59. percben tizenegyeshez jutott a PSG, reálisnak tűnt a jókora hátrányból való talpra állás lehetősége. Kedden a Real Madrid ellen Messi kihagyott egy büntetőt, amiért kapott hideget-meleget, ezért szinte természetesnek hatott, hogy ezúttal Neymar állt a labda mögé.

A brazil sztár pedig némi toporzékolás és egy hatástalan lövőcsel után olyan gyatrán lőtte el a labdát, hogy az tulajdonképpen teljesen erőtlenül odagurult a kapushoz, aki gond nélkül vetődött rá.

Ezzel elszállt a párizsi remény, a későbbi nagy helyzeteit sem tudta gólra váltani a csapat, így az éllovas PSG végül simán kikapott az ötödik helyezett Nantes otthonában. A párizsiaknak úgymond belefért a vereség, mert így is 13 pontos előnnyel vezetik a bajnokságot a második Marseille előtt.

Neymar egyébként nem tartozik a legbiztosabb lábú tizenegyesrúgók közé, a Transfermarkt adatbázisa szerint karrierje alatt 63 büntetőt értékesített és 15-öt hagyott ki. Tehát durván minden negyedik tizenegyesét elrontja, amire igazán nem lehet büszke.

Borítókép: Messi, Mbappé és Neymar a PSG mezében (Fotó: AFP/Paul Ellis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.