Meglepetés: Babos Tímea váratlant húzott

Az amerikai Jessica Pegula lesz a teniszező Babos Tímea párostársa – számolt be a magyar szövetség közösségi oldala.

Magyar Nemzet
2022. 02. 13. 13:14
BABOS Tímea
Budapest, 2021. július 13. Babos Tímea játszik a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics ellen a salakpályás budapesti nõi tenisztornán az Asbóth József Stadionban 2021. július 13-án. Babos Tímea sérülés miatt feladta elsõ fordulós mérkõzését a Római Teniszakadémián zajló, 235 ezer dollár (71,6 millió forint) összdíjazású nõi tornán. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női párosban négyszeres Grand Slam-tornagyőztes, háromszoros világbajnok új partnere a 16. helyen áll a világranglistán egyéniben, az Australian Openen egyesben egészen a negyeddöntőig jutott, ahol a végső győztes, az ausztrál világelső Asleigh Barty győzte le.

Fotó: AFP/Martin Keep

Pegula 2009 óta profi, egyéniben három WTA-tornán jutott a fináléba, amiből egyet, a 2019-es washingtoni tornát nyerte meg. Párosban eddig egy viadalon, a 2022-es melbourne-i tornán győzött Asia Muhammad oldalán.Az amerikai játékos párosban 41. helyen áll a világranglistán, és korábban játszott már Babos Tímeával: 2011-ben két 50 ezer dollár összdíjazású ITF-tornán is döntőt játszottak, amiből az egyiket megnyerték. 

Babos az év elején jelezte: az idényben komoly tervei vannak párosban. Mint akkor leszögezte, Dubajban, Dohában, Indian Wellsben és Miamiban már új társával szeretne részt venni.

Borítókép: Babos Tímea már játszott együtt a leendő partnerével  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.