Milák nem ígér világcsúcsot a budapesti vb-n

A jelenleg Thaiföldön edzőtáborozó Milák Kistóf nem hitte volna, hogy még egyszer megadatik az életében, hogy hazai közönség előtt ússzon világversenyen. A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója idén nyáron Budapesten gyarapíthatja az aranyérmei számát, az újabb rekordról nem beszél, mert nem kenyere a jóslás és az ígérgetés.

Magyar Nemzet
2022. 02. 11. 9:46
Milák Kristóf a második helyen végzett 100 pillangón a 2017-es hazai rendezésű úszó vb-n Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

jelenleg Budapesttól 8500 kilométerre, Thaiföldön készül az előtte álló feladatokra. – Természetesen meglepett a Nemzetközi Úszószövetség döntése, de egyben örömöt is okozott, hiszen otthon, hazai medencében magyar szurkolótábor előtt versenyezni mindig extramotivációt jelent a számomra – mondta a 21 éves sportoló az SzPressz Hírszolgálatnak azzal kapcsolatban, hogy idén nyáron a japán Fukuoka helyett Budapesten rendezik a vizes világbajnokságot. 

A tokiói olimpia bajnoka 2017-ben is rajtkőre lépett a legutóbbi hazai rendezésű vb-n, akkor mindenkit meglepve az amerikai mögött a második helyen 100 méter pillangón. – Nagyon más volt a helyzet öt éve. Talán már akkor is elmondtam, hogy még előttem a jövő. Akkor azt gondoltam, hogy ki tudja, mikor lesz ilyen lehetőség újra… és tessék. Nagyon várom már, hogy megmutassam Budapesten, hol tartok jelenleg – folytatta Milák.

Fotó: Kovács Tamás

Az SzPress Hírszolgálat ezek után arról érdeklődött, hogy jelenthet-e a hazai pálya előnye, a magyar szurkolótábor biztatása olyan „hátszelet”, ami nemcsak győzelemhez vagy győzelmekhez, hanem egy újabb világcsúcsjavításhoz is segíti?

– Nem kenyerem a jóslás, ahogy az ígérgetés sem. Tisztességesen végig fogom csinálni a felkészülést, jó az irány, és bizakodóan várjuk a nyarat – hangzott a mértéktartó válasz.

A klasszis úszó pozitívan értékeli az elmúlt hónapok munkáját, amelyet már az új edzője, Virth Balázs irányít. – Jó az összhang, mindenki a munkára összpontosít – hangsúlyozta a 22. születésnapját február 20-án ünneplő Milák Kristóf.

Borítókép: Milák Kristóf a nyáron újra hazai környezetben versenyezhet (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.