Tomori kiakadt: nem a válogatottságot, csak a vb-t mondta le

Tomori Zsuzsanna tavaly ősszel jelezte Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánynak, hogy nem vállalja a szereplést a decemberi világbajnokságon. A tapasztalt játékos nem kapott meghívót a válogatottba a március eleji Spanyolország elleni Eb-selejtezőkre. Tomori nem teljesen érti az eljárást, de elfogadja a kapitány döntését.

Magyar Nemzet
2022. 02. 18. 10:16
Martin Berenguer, Carmen Dolores; TOMORI Zsuzsanna
Tokió, 2021. július 31. A spanyol Carmen Dolores Martin Berenguer (b) és Tomori Zsuzsanna a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia nõi kézilabda-bajnokságának B csoportjában játszott Magyarország Spanyolország mérkõzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. július 31-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tomori Zsuzsanna a sajtóból értesült arról, hogy nem szerepel a neve a márciusi Eb-selejtezőkre készülő válogatott keretben. A Győrrel három Bajnokok Ligáját, a Ferencvárossal két KEK-et nyert átlövő nem értette Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány döntését. – Nem volt köztünk ezzel kapcsolatban semmilyen beszélgetés, én is az interneten láttam a listát. Sajnálom, hogy nem kaptam meghívót, én a vb-t mondtam le és nem a teljes válogatottságot, de elfogadom a kapitány döntését – nyilatkozta az M1-nek a norvég Vipers játékosa. 

Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti sport

A játékos valóban a vb-szereplést mondta le, de az eljárásával nem gyűjtött szimpátiapontokat a kézilabda-szövetségnél, hiszen két héttel a spanyolországi vb rajtja előtt jutott arra az elhatározásra, hogy nem kíván szerepelni a válogatottban. A héten kiderült, hogy a játékos döntése csak a tavalyi vb-t érintette, a továbbiakban is számíthat rá a válogatott stábja, már amennyiben szükség van rá.

Fotó: Carl Sandin/Bildbyran

Tomori Zsuzsanna csapata, a norvég Vipers szombaton hazai pályán fogadja a Győrt a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. Ha a BL címvédője nyerni tudna a sorozatban még hibátlan Győr ellen, akkor a második helyen végezhetne a csoportjában, és ezzel automatikusan kvalifikálná magát a sorozat negyeddöntőjébe.

Borítókép: Tomori Zsuzsanna nem teljesen érti, de elfogadja a kapitány döntését (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)   

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.