időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

A Fradi korábbi edzője is fegyvert fog a háborúban

Forrás: NSO
2022.03.08. 19:33 2022.03.09. 07:30
A Fradi korábbi edzője is fegyvert fog a háborúban

A Ferencvárossal három bajnoki címet is nyerő Szerhij Rebrov fegyvert ragad hazája védelméért. A jelenleg az Egyesült Arab Emírségek élvonalbeli labdarúgó-bajnokságában szereplő al-Aint irányító szakember az idény végén tér vissza Ukrajnába.

– Nagyon büszke vagyok azokra az emberekre és katonákra, akik megpróbálják megmenteni az országunkat. A jó oldalon állunk, de harcolnunk kell a szabadságunkért – nyilatkozta Rebrov az Independent ír lapnak. 

A szakember elmondta, az arab emírségekbeli futballidény végeztével hazatér harcolni. Csapata jelenleg vezeti a bajnokságot.

– Még van munkám a csapatomnál, de amint vége az idénynek, hazamegyek a népemhez. Amint tehetem, elmegyek. Harcolni fogok. Mindenki az utcára megy, egy népként egyesültünk. A világ azt kérdezi, hogyan tudják az ukránok megvédeni a népüket. Azért, mert az emberek kimennek az utcára, és harcolni fognak, mindenki egységes, tudjuk, mit kell tennünk – folytatta Rebrov. – Természetesen fegyvert veszek a kezembe – mondta el az ukrán tréner.

Hozzátette, a szülei jelenleg Kijevben vannak. – Édesanyám és édesapám három napja a föld alatt élnek egy pincében. Elég idősek, ezért nem tudnak elmenekülni.

Rebrov továbbá elmondta, népe nemcsak Ukrajnát védi, hanem egész Európát: – Biztos vagyok benne, hogy győztesen fejezzük be a háborút, de szükségünk van a támogatásra.

Borítókép: Szerhij Rebrov (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.