Ancelotti szerint sztárja a vb-selejtezőről is lemarad

A Barcelona kiütéses, 4-0-s győzelmet aratott a Real Madrid otthonában. Egyik edző sem azt látta a pályán, amire számított.

Magyar Nemzet
2022. 03. 21. 9:30
Real Madrid CF v FC Barcelona - La Liga Santander
Carlo Ancelotti head coach of Real Madrid looks during the La Liga Santander match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on March 20, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid először veszített bajnoki rangadót a 2021/22-es idényben, a kudarc viszont rögtön kiütéses vereség volt: a Barcelona 4-0-ra nyert a spanyol fővárosban.

Carlo Ancelotti, a Királyi Gárda vezetőedzője váratlan döntést hozott, az eredetileg középpályás Luka Modriccsal próbálta pótolni sérült csatárát, Karim Benzemát. A húzás nem jött be.

– Próbáltuk sokat birtokolni a labdát, magasan letámadni, de miután hátrányba kerültünk, nem tudtuk ehhez tartani magunkat.

Nem volt jó a stratégiánk, ez az én hibám, ezt a játékosaimnak is elmondtam. A Barcelona jobban játszott és megérdemelten nyert

– ismerte el Ancelotti, aki azt is hangsúlyozta, semmi szükség a pánikra. – A Barcelona elleni vereség mindig fájdalmas, de semmi drámai nem történt, még mindig kilenc pont az előnyünk a bajnokságban.

Vasárnap Ancelotti (szemből) gratulálhatott Xavinak, de az idény végén valószínűleg az olasz örülhet (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Burak Akbulut)

Benzema hiányában különösen számon kérték az olasz szakvezetőn, hogy miért nem kapott lehetőséget a támadósorban Gareth Bale. A válasznak Walesben egyáltalán nem örülnek.

Bale sérüléssel küzd, nem volt olyan állapotban, hogy játszhasson. Nem tudom, mi lesz Walesszel

– utalt Ancelotti a csütörtöki, Wales–Ausztria világbajnoki pótselejtezőre. Wales 1958 után másodszor kvalifikálhatná magát a vb-re, legnagyobb sztárja hiánya mindenképp komoly csapás lenne a válogatott számára.

Xavit is sokkolta a meccs

Xavi játékos-pályafutása során is sok szép emléket gyűjtött a Real Madrid otthonában, ahol immár edzőként is aratott nagy győzelmet.

Xavi visszavezette a győztes útra a Barcelonát (Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton)

– Irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést. A játékosok egy nagy családot alkotnak. Nagyon büszke és boldog vagyok, ezt most élvezhetik a Barcelona szurkolói. Megmutattuk, hogy bárkivel képesek vagyunk felvenni a versenyt.

A gólok számát és a játékot nézve is váratlanul nagy fölényben játszottunk, úgyhogy most fülig ér a szánk.

– örvendezett Xavi. A 4-0-s győzelem ellenére a Barcelona szakvezetője elismerte, hogy a bajnoki cím szempontjából már minden bizonnyal túl későn jött ez a diadal.

A második hely viszont elérhető közelségbe került, hiszen a Barca, amely az idény mélypontján csak a kilencedik helyen szerénykedett, a vesztett pontok tekintetében utolérte a Sevillát. A válogatott szünet után, a következő fordulóban pedig jön a Barcelona–Sevilla meccs.

Borítókép: Carlo Ancelotti (Fotó: NurPhoto/AFP/Jose Breton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.