Az olaszok legendája megvédte a Real ellen bakizó honfitársát

Nagy port vert fel Gianluigi Donnarumma szerdai hibája a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntőn. Van, aki neki tulajdonítja a PSG kiesését, mások elnézőbbek a tavaly nyáron a Eb legjobb játékosának megválasztott kapussal szemben. Dino Zoff, az olaszok világ- és Európa-bajnok kapusa is honfitársa védelmére kelt.

Magyar Nemzet
2022. 03. 11. 10:49
gianluigi donnarumma
Gianluigi Donnarummát megvédte Dino Zoff Fotó: Alain JOCARD / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paris SG 1-0-s vezetésről 3-1-re kikapott szerdán a Real Madridtól a Santiago Bernabéuban a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén. A nemzetközi szaksajtó jelentős része a PSG olasz Európa-bajnok kapusát hibáztatta a Real első gólja előtt: Donnarumma addig bizonytalankodott, amíg leszerelte, majd ő lőtte a madridiak egyenlítő gólját.

A meccs összefoglalója: 

Dino Zoff, az olaszok legendás kapusa, az 1982-es vb-győztes és 1968-ban Európa-bajnok olasz válogatott kapusa a La Gazzetta dello Sportban megvédte a több forrás szerint a meccs után Neymarral veszekedő honfitársát. A korábbi olasz szövetségi kapitány azt szeretné, ha Donnarumma megdöntené vagy legalábbis beállítaná az ő rekordjait a válogatottnál. Zoff 40 éves volt, amikor vb-aranyat nyert az olaszokkal, és összesen 112-szer szerepelt az olasz válogatottban.

– Nehéz helyzetbe hozták a védők, leszögezem, nem ő hibázott a Real Madrid egyenlítő gólja előtt. Gigi továbbra is a világ egyik legjobb kapusainak egyike, nem értem, miért ment neki a sajtó. Hagyni kell őt nyugodtan dolgozni, hamarosan ő fog minket kivinni a katari vb-re – mondta az olaszok legendája a fiatal kollégájáról.

Fotó: AFP/Alberto Pizzoli

A 80 éves Zoff hozzátette: nem hiszi, hogy a Real ellen történtek bármilyen szinten hatással lesznek Donnarumma karrierjére. Sőt, a kapus erősebben fog kijönni a mostani nehéz helyzetből. – Kizártnak tartom, hogy a meccs után visszaessen a teljesítménye. Kívánom neki, hogy nyerje meg nekünk a katari vb-t, és döntse meg az összes rekordomat a válogatottnál. Ha valaki, ő igazán megérdemli – mondta Zoff.

A kiváló kapus 112-szer szerepelt a squadra azzurrában, 1968-ban Eb-t, 1982-ben vb-t nyert az olaszokkal. Donnarumma egyelőre egy Eb-győzelmet és 40 válogatottságot tud felmutatni. Van még ideje: még mindig csak 23 éves.

Borítókép: Ő a labdát védte, Zoff pedig őt védi (Fotó: AFP/Alain Jocard)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.