Carlo Ancelotti: Én már BL-döntőt is veszítettem 3-0-s előnyről…

Magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Real Madrid a Mallorca otthonában a La Liga 28. fordulójának záró mérkőzésén hétfő este. Karim Benzema duplázott, majd megsérült. És nem csak ő. Rossz hírek Madridban a vasárnapi El Clásico előtt.

Magyar Nemzet
2022. 03. 15. 7:18
RCD Espanyol - Real Madrid
A háromszoros BL-győztes edző nehéz meccsre számít Párizsban Fotó: EPA/Enric Fontcuberta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsinórban az ötödik vereségét szenvedte el a Mallorca a Real Madrid ellen, de a rossz formában lévő csapat igencsak megnehezítette Carlo Ancelotti együttesének a dolgát az első félidőben. Egyrészt 0-0 volt az állás a szünetben, másrészt a hazaiak a kapufát is eltalálták.

Fordulás után az addig remekül játszó Iddrisu Baba hibát követett el, amit Benzema passzából Vinicius Junior góllal büntetett, az 55. percben előnybe került a Real. A 77.-ben el is dőlt a meccs, ekkor Vinicius harcolt ki tizenegyest, amelyet a francia csatár értékesített. Majd a 82. percben Benzema akcióból is gólt szerzett. Így lett 3-0.

Mégsem volt felhőtlen az öröm Madridban, ugyanis Rodrygót és Ferland Mendyt is sérülés miatt kellett lecserélni, Benzema pedig a harmadik gól megszerzése közben sérült meg. 

A hírek azért is aggasztóak, mert vasárnap a Barcelona elleni El Clásico következik a bajnokságban.

– A következő napokban meg kell vizsgálnunk a három sérült játékos állapotát, de elsőre nem tűnik vészesnek a helyzet – fogalmazott a nyugalom hangján Ancelotti, akit a Marca idézett. – kapott egy rúgást, ami nagyon zavarta, Mendy túlterhelődött, Benzema pedig ugrás közben érzett fájdalmat. Szerdáig kiderül, mi lesz a sorsuk.

Győzelmével a Real tíz pontra növelte az előnyét a La Liga első helyén, mivel a második helyezett Sevilla csak 1-1-es döntetlent játszott a Rayo Vallecano ellen. A Barcelona a harmadik, 15 pontos hátránnyal és eggyel kevesebb meccsel, a katalánok az utóbbi időben jó formát mutatnak, a legutóbbi négy bajnokijukat megnyerték.

– Semmi sem változott. Van előnyünk, ami jó, de muszáj a válogatott szünetre is megőriznünk a jó formát – figyelmeztetett Ancelotti. – Elmondhatom, hogy én már BL-döntőt is veszítettem el 3-0-s előnyről. Remélem, nem történik meg hasonló velem újra.

Az olasz edző által említett 2005-ös BL-döntő elsősorban az AC Milan ellen végül tizenegyespárbajban nyerő Liverpool számára felejthetetlen, de a jelek szerint Ancelotti sem tud szabadulni az emlékektől.

Borítókép: Carlo Ancelotti (Fotó: EPA/Enric Fontcuberta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.