Egyre inkább szembetűnő Szoboszlai mellőzöttsége Lipcsében

Gulácsi Péterék torkán megakadt az Eintracht Frankfurt, hiába a hazai pályán szereplő RB Leipzig helyzetei, gól nem született a Bundesliga 27. fordulójában rendezett vasárnapi meccsen. Szoboszlai Dominik ezúttal csereként is csak néhány percet kapott.

Magyar Nemzet
2022. 03. 20. 17:39
RB Leipzig vs Bayer Leverkusen
epa09609647 Leipzig's Dominik Szoboszlai reacts after missing a penalty during the German Bundesliga soccer match between RB Leipzig and Bayer Leverkusen in Leipzig, Germany, 28 November 2021. EPA/FILIP SINGER CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a magyar válogatott szövetségi kapitánya, is beszélt a napokban arról, hogy nehéz helyzetbe került az RB Leipzignél, az olasz mester többek közt a következőket mondta róla a Radio Kiss Kiss Napolinak:

Szerintem jelenleg nem boldog Lipcsében, hiszen Domenico Tedesco irányítása alatt nem játszik sokat. De nyugodtnak kell maradnia.

Szoboszlai kedélyállapota a Frankfurt elleni meccsen sem javulhatott jelentősen, ugyanis ezúttal is a kispadon kezdett, sőt csapata szenvedése ellenére Tedesco csak a 84. percben cserélte be őt Dani Olmo helyére. Pedig elkélt volna az erősítés támadásban a lipcseieknek, akik képtelenek voltak a kapuba találni.

Mondjuk a helyzetei megvoltak a gólhoz a Tedesco-csapatnak, az első félidőben például Simakan lövése után bravúrral tolta a kapufára a labdát a frankfurti kapus, Kevin Trapp, majd a Szoboszlaihoz hasonlóan ex-salzburgi Konrad Laimer lövése csattant a felső lécen.

Az osztrák válogatott középpályásának a szünet után is volt nagy helyzete, a 62. percben egy jókora sprint után ziccerben Trappba lőtte a labdát. De nemcsak Laimer sült fel, az idényben szárnyaló, 15 gólt és 11 gólpasszt jegyző Christopher Nkunku sem volt képes élni a lehetőségekkel.

A lipcseiek másik két magyarja, és – mondhatni szokás szerint – végigjátszották a meccset, a csapatkapitány-kapusnak volt egy hajmeresztő kifutása, de megúszta a csapata kapott gól nélkül, így az idényben hetedszer örülhetett hibátlan meccsnek.

Az öröm persze most felemás, hiszen a 0-0 mindenképpen csalódás a Leipzignek, amely ezzel ugyan visszaszerezte Freiburgjától a BL-indulást érő negyedik helyet, de továbbra is csak a jobb gólkülönbséggel, ahelyett, hogy pontelőnyre tett volna szert.

Ami pedig Szoboszlait illeti, márciusban csapata mind a négy meccsén csere volt, a Hannover elleni győztes kupanegyeddöntőben 14 percet játszott, a bajnokságban pedig sorrendben a Freiburg ellen 11-et, a Greuther Fürth ellen 31-et, most pedig a Frankfurt ellen a hosszabbítással együtt kilencet. Így érkezik meg Rossi válogatottjához a jövő héten.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.