Kádár Tamás átlépte a vörös vonalat, ezért száműzték a tartalékok közé

Az elmúlt hét végén a labdarúgó NB I 25. fordulójában megszakadt az Újpest FC négymeccses győzelmi sorozata, a lila-fehérek hazai pályán 2-0-ra kikaptak a Budapest Honvédtól. A két csapat így helyet cserélt a tabellán, az Újpest a kilencedik, a Honvéd egy ponttal megelőzte, és a kispestiek feljöttek a hetedik helyre. A találkozó után arra is fény derült, hogy Újpesten az 56-szoros válogatott Kádár Tamás miért került a tartalékcsapatba.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 03. 21. 9:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kispestiek vezetőedzője, a lila-fehéreket korábban hét idényen át irányító Nebojsa Vignjevics ellenfélként először járt a Szusza Ferenc Stadionban. Elmondta, a mérkőzés előtt viccelődtek a régi, újpesti ismerősökkel, hogy ne a jobb, hanem a bal oldali kispadhoz menjen, de különösebben nem fogták el nosztalgikus érzelmek.

– Nagyszerű mérkőzést játszottunk, nem elsősorban abból a szempontból, hogy mennyire játszottunk szép futballt, viszont rendkívül fegyelmezettek voltunk. Csapatként játszottunk, szervezettek voltunk, megnyertük a párharcokat. 1-0-s vezetésünk után tudtuk, hogy támadni fog az Újpest, lesznek helyzetei, hiszen kiváló játékosai vannak a támadósorban, de a srácok nagyon jó munkát végeztek védekezésben – mondta a találkozóról Nebojsa Vignjevics.

Milos Kruscsics, az Újpest vezetőedzője így értékelt:

– Először is köszönöm a szurkolóinknak, hogy ilyen sokan voltak a mérkőzésen. Az Újpest jó játéka összehozta a drukkereket és ezt nagy sikernek kell elkönyvelnünk. Nem gondolnám, hogy egy rosszabbul sikerült meccs megtörné azt az atmoszférát, amely jelenleg a klub körül és a csapaton belül kialakult. Az első félidőben nem tudtuk kihasználni a területeket. A másodikban folytattuk a támadófutballt, a mezőnyfölényből próbáltunk előnyt kovácsolni, de aztán a Honvéd egy kontrából megduplázta az előnyét. Nem mondhatom azt, hogy a játékosaim rosszul játszottak, nem futottak eleget vagy nem akartak nyerni, de ma egyszerűen nem ment.

A Nemzeti Sportban vasárnap hosszabb interjú is megjelent az Újpest vezetőedzőjével, amelyben magát edzőként demokratikus diktátornak jellemezte, aki nyitott az őszinte párbeszédre. Az NSO Tv arra volt kíváncsi, hogy ez a keretből kitett Kádár Tamással szemben is fennáll-e? Illetve, a játékosnak kell-e kezdeményeznie a párbeszédet?

Kruscsics mindenekelőtt azt szerette volna tisztázni, hogy szerinte rossz szót használt az interjúban, és inkább az autokrata és a demokratikus edző között helyezné el magát.

– Mindig beszélek a játékosokkal, mindig nyitott vagyok a párbeszédre. Tamással is már legalább háromszor beszéltünk. Ugyanakkor vannak szabályok, amelyeket be kell tartani, és ha valaki átlépi azt a bizonyos vörös vonalat, annak vannak következményei – nyilatkozta sokat mondóan Milos Kruscsics.  

Sajtóhírek szerint a februárban szerződtetett 57-szeres válogatott Kádár Tamás a Debrecen elleni bajnoki előtt összeszólalkozott a vezetőedzővel, a nézeteltérés oka pedig az lehetett, hogy a hátvéd kevesellte az addig kapott játéklehetőséget. Kruscsics ezután száműzte a védőt az újpestiek tartalékcsapatába. Kádár eddig 101 percet töltött a pályán az Újpest csapatában, két NB I-es meccsen 11 percet kapott, a Békéscsaba elleni Magyar Kupa-találkozót pedig végigjátszotta.

Borítókép: Kádár Tamás nem tartotta be a „szabályokat” (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.