Megvan az első hazai arany a budapesti Európa-bajnokságon!

A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában magyar színekben szereplő Muszukajev Iszmail aranyérmet nyert kedden a budapesti birkózó Európa-bajnokságon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 29. 19:09
KOVÁCS Anikó
Birkózó Eb Budapesten - Muszukajev technikai tussal döntős Fotó: MTI Fotószerkesztőség/MTI Fotószerkesztőség/MTI Fotószerkesztősé
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden rendezték az első döntőket a budapesti birkózó Európa-bajnokságon, és Magyarország rögtön aranyéremmel iratkozott fel az éremtáblázatra.

Muszukajev Iszmail hétfőn az albán színekben versenyző Islam Dudaevet, majd az elődöntőben a lengyel Krzysztof Bienkowskit győzte le technikai tussal. A kedd esti fináléban az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnok azeri Haji Aleyevvel találkozott, aki ellen egészen parádés teljesítménnyel, 12-1-es technikai tussal diadalmaskodott.

Muszukajev 2019 óta versenyzik magyar színekben, és még abban az évben vb-harmadik lett, majd a tavalyi tokiói olimpián az ötödik helyet szerezte meg. A mostani az első érme Eb-ről, egyúttal az első magyar dobogós hely az idei kontinensviadalon.

A nap utolsó döntőjében a 97 kilogrammban szereplő Bajcajev Vlagyiszlav is szőnyegre lépett, de 11-5-ös vereséget szenvedett a fináléban az azeri Magomedkhan Magomedov ellen, így egy szintén értékes ezüstérmet szerzett Magyarországnak.

Borítókép: Muszukajev Iszmail (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.