Vadászpuskával végzett magával a Formula–1 korábbi nagy ura

A halottkém jelentéséből minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy Max Mosley saját kezével vetett véget az életének tavaly májusban. A FIA korábbi elnöke vadászpuskával lőtt fejbe magát. Gyógyíthatatlan beteg volt, két éve folytatott küzdelmet B-sejtes limfómával, amely az immunrendszerét támadta meg.

Magyar Nemzet
2022. 03. 30. 7:02
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Max Mosley 2021. május 23-án hunyt el, már akkor találgatták a halál okát. Nos, immár tudjuk, önkezűleg végzett magával.

A The Daily Mail forrásaira hivatkozva az Origó azt írja, Max Mosley hálószobája ajtajára egy cetli volt ragasztva, azzal a felirattal: „Ne lépj be, hívd a rendőrséget.” A bírósági jelentés szerint vadászpuskával lőtte fejbe magát. Constable Ben Benlounes nyomozó szerint erőszakos behatolásnak nem voltak nyomai Mosley otthonában. Az egyik fiókra tűzve pedig egy búcsúlevelet is találtak, amelyen az szerepelt: „Úgy érzem, nincs más választásom.”

Az ápolói szolgálat képviselője – ők segítették az exelnököt a betegséggel való küzdelemben – úgy nyilatkozott, hogy nem mutatta semmilyen jelét annak, hogy mire készülne. Rasha Al-Quarainy, Mosley kezelőorvosa a The Daily Mailek nyilatkozott: „Nagyon beszédes és együttműködő volt, amikor közöltem vele a diagnózist. Körülbelül 45 percet beszélgettünk még utána, rengeteg dolog szóba került. Azt mondta, hogy még tervei vannak, szeretné rendbe hozni az otthonukat Gloucestershire-ben, amit júliusban fejeztek volna be. Átbeszéltünk sokféle gyógyítási lehetőséget, az Egyesült Államokban, itt, Angliában, illetve minden opciót számításba vettünk. Szeretett volna minél több forrásból tájékozódni.”

Max Mosley 1993 és 2009 között töltötte be az FIA elnöki posztját. 2008-ban keveredett hamisan szexbotrányba, a News Of The World lap cikke alapján. A lapot a bíróság kártérítésre kötelezte rágalmazás és rossz hír keltése miatt. Bernie Ecclestone, akivel sok évig együtt dolgoztak, nemcsak a kollégája, hanem a barátja is volt. Mosley halála rendkívül megviselte. Az exelnök nevéhez fűződik, hogy lényeges biztonsági változtatásokat vezetett be Ayrton Senna halála után az autósportban. Neki köszönhetően indultak el a versenyzők biztonságára vonatkozó törekvések, amelyek napjainkban is folyamatosan fejlesztés alatt vannak.

Borítókép: Bernie Ecclestone és Max Mosley (jobbra) (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.