Koronavírusos a szövetségi kapitány, kihagyja a külföldi túrát

Märcz Tamás szövetségi kapitány koronavírusos, ezért nem tarthat a férfi vízilabda-válogatottal Podgoricába, ahol csütörtöktől szombatig rendezik a világliga európai döntőjét.

Forrás: MTI2022. 04. 26. 22:33
MÄRCZ Tamás
Debrecen, 2021. január 9. Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda világliga európai selejtezõjében, az 5-8. helyért játszott Magyarország- Horvátország mérkõzésen Debrecenben 2021. január 9-én. A magyar válogatott 13-11-re legyõzte a horvát együttest. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség honlapjának kedd esti beszámolója szerint a következő napokban újabb teszteket végeznek majd a szakemberen, és ha negatív lesz a mintája, akkor követheti a csapatot Montenegró fővárosába.

Märcz a terveknek megfelelően 18 fős keretéből kedden kijelölte azt a 15 játékost, aki elutazik a tornára. A döntés értelmében Bedő Krisztián, Csacsovszky Erik és Molnár Erik maradt ki a csapatból.

Az európai döntőben a magyar-spanyol mellett szerb-görög, francia-montenegrói és horvát-olasz negyeddöntőt rendeznek. A tornáról az első három kerül a július 23-tól 29-ig tartó strasbourgi világliga-fináléba. Ha a francia válogatott dobogós, abban az esetben a negyedik helyezett is.
 

A férfi vízilabda-válogatott kerete a világliga európai döntőjére:

kapusok:
Lévai Márton (OSC), (FTC)

mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), (Szolnok), Német Toni (FTC), (FTC), Vigvári Vendel (FTC), (Pro Recco, olasz) 

Borítókép: Märcz Tamás (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.