időjárás 25°C Ulrik 2022. július 4.
logo

A rabszolgasorsú Neymar visszatér a Barcához? Laporta reagált

Magyar Nemzet
2022.05.25. 13:30 2022.05.25. 14:29
A rabszolgasorsú Neymar visszatér a Barcához? Laporta reagált

Az elmúlt napokban olyan pletykák röppentek fel, miszerint Neymar a közeljövőben távozhat a Paris Saint-Germaintől. A játékost korábban foglalkoztató Barcelona futballklub elnöke, Joan Laporta elmondta a véleményét a brazil szélsőről, valamint a katalán csapat és Neymar lehetséges közös jövőjéről is beszélt.

Kylian Mbappé némileg felforgatta az átigazolási piacot. Na nem azzal, hogy a várakozásoknak megfelelően szerződése lejártával új klubot talált volna magának, hanem maradt eddigi munkaadójánál, a Paris Saint-Germainnél. A fiatal labdarúgó csillagászati fizetését tehát jövőre is a francia csapat állja, és hogy ezt fedezzék, a hírek szerint több játékosuktól is megszabadulnának. Ezek egyike Neymar, aki hetente nagyjából 545 ezer eurót tesz zsebre.

A brazil labdazsonglőr Mbappéval egy időben, 2017 nyarán csatlakozott a PSG-hez, de míg francia társának felfelé ívelt a karrierje a fővárosi klubnál, addig Neymart folyamatosan sérülések hátráltatták, nem váltotta meg a világot Párizsban, és az értéke is folyamatosan csökkent.

Kérdéses, hogy hol lehet a harmincéves játékos következő állomáshelye, amennyiben valóban távozik a Paris Saint-Germaintól. A L’Esportiu katalán sportlap megkérdezte Joan Laportát, egykori klubjánál lenne-e helye Neymarnak. A Barcelona elnöke így válaszolt:

– Ki ne szeretné Neymart? Elképesztő játékosról van szó. De az olyan futballistáknak, akik egy napon visszatérnek a Barcelonához, ezt ingyen kellene megtenniük. Azok a játékosok, akik a PSG-hez igazoltak, szinte rabszolgaságra adták a fejüket. Mindezt pénzért – magyarázta Laporta.

Neymar szerződése 2025 nyarán jár le Párizsban, értékét jelenleg kilencvenmillió euróra taksálja a Transfermarkt.

Borítókép: Neymar (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.