A Vidi gólfelelőse szerint jövőre a bajnoki cím a csapat célja

Kudarcos idény van a Fehérvár labdarúgócsapata mögött, hiszen az év elején zsinórban hét NB I-es meccset veszített el az együttes, Szabics Imre vezetőedző megbukott, a bajnoki címről szőtt tervek után pedig a negyedik hellyel is be kellett érnie a klubnak, amely így is indulhat majd a nemzetközi porondon. A fehérváriak házi gólkirálya, Kenan Kodro mégis pozitívan nyilatkozott.

Magyar Nemzet
2022. 05. 21. 16:05
Székesfehérvár, 2022. május 3. A székesfehérvári Kenan Kodro gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Budapest Honvéd mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. május 3-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tizenöt gólt szereztem, a számok alapján ez volt a legjobb idényem – állapította meg a klubhonlapon Kodro, aki úgy érezte, nemcsak a góllövésben, hanem a csatárok esetében kevésbé látványos feladatokban, a védekezésben is lehetett számítani rá.

Valóban a mostani volt a 28 éves bosnyák csatár eddigi legeredményesebb idénye, korábban a svájci Grasshopperben és a spanyol Osasunában jutott el hét gólig. Tavaly nyáron az Athletic Bilbaótól szerződtette Kodrót a Fehérvár, aki a csapat összességében gyenge teljesítménye ellenére is kiemelkedett az NB I-ből, amelynek a góllövőlistáján a második lett mögött a kispesti Nenad Lukiccsal holtversenyben.

– Mindig a maximumra törekszünk, és az a futball része, hogy voltak az idény során pozitívumaink és negatívumaink is – állapította meg Kodro. – Talán az volt az erényünk, hogy tudtunk fordítani a negatív sorozaton. Az utolsó tíz mérkőzésből hetet vagy nyolcat is megnyertünk, és csak két-három döntetlenünk volt. 

Jövőre viszont mindenképpen a bajnoki cím meghódítása lenne a cél.

Kodrót megcsalta a memóriája, hiszen a Vidi az utolsó tíz NB I-es meccsén csak öt győzelmet aratott, egyszer kikapott és négyszer ikszelt. Ez persze jókora előrelépés volt azok után, hogy előtte zsinórban hét vereséget szenvedett el az együttes, de még az idény hajrájának a felszálló ágában bemutatott ötvenszázalékos győzelmi mutató is kevésnek tűnik a bajnoki álmok dédelgetéséhez.

– Nem ismertem a magyar bajnokságot, ezért sok mindenkivel beszéltem, több csapattársammal is, akik mind pozitívan nyilatkoztak – emlékezett vissza Kodro. – Egy idény után megerősíthetem, hogy nagyon jók a körülmények és a létesítmények, erősek a csapatok, versenyképes gárdákról van szó. Csupa minőségi csapattal mérkőzik meg az ember, bárki ellen lehet veszíteni, de ugyanúgy nyerni is.

Borítókép: Kenan Kodro a Fehérvár mezében (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.