Pályán a tulajdonos, kimaradt a büntető, megszűnt a csapat

A szófiai Carszko Szelo még bolgár szinten sem tartozott a legismertebb csapatok közé. A klub azonban a megszűnés előtti napon még tett azért, hogy ez megváltozzon.

Magyar Nemzet
2022. 05. 22. 19:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és Georgi Szlavkov Aranycipőért folytatott párharca óta tudjuk, hogy Bulgáriában különös események történhetnek a bajnokság hajrájában. Az idei kiesés elleni harc azonban még így is meghökkentően ért véget.

Az utolsó forduló előtt két csapat küzdött a tizenharmadik, osztályozót érő pozícióért: a szófiai Carszko Szelo és a Botev Vraca.

Utóbbi megtette, amit tudott: idegenben 5-3-ra legyőzte a Pirin Blagojevgradot. Azonban a Botevnek még ki kellett izgulnia azt is, hogy a rivális ne nyerjen.

A Carszko Szelo hamar hátrányba került a városi rivális Lokomotív ellen, de a 83. percben egyenlített Redi Kasa góljával. Az albán játékost jutalomból azonnal lecserélte edzője, az olasz Stefano Maccoppi, s helyére beküldte a gambiai Yusupha Yaffát.

A hosszabbításban jött el a Carszko Szelo nagy esélye: büntetőt rúghatott a csapat. A néhány perccel korábban beküldött Yaffa és a csapatkapitány, Martin Kavdanszki is lőtte volna a tizenegyest.

A vitát meg kellett oldani, így Sztojne Manolov klubtulajdonos rohant be a pályára, ahonnan lényegében lerángatta Yaffát.

Kavdanszki erőtlenül végezte el a büntetőt, a Carszko Szelo kiesett, majd másnap Manolov bejelentette, hogy megszünteti a klubot.

– A bolgár futballba pénzt fektetni a legbiztosabb módja a pénz elvesztésének – indokolta döntését Manolov, majd kitért a klubtörténet utolsó büntetőjére is. – Nem akartam, hogy az utolsó tizenegyesünket olyan játékos végezze el, aki figyelmen kívül hagyja az edzője döntését, ki nem állhatom az ilyet. Azt akartam, hogy győzelemmel érjen véget a kaland, Martin Kavdanszki pedig sokat tett a klubért, megérdemelte, hogy ő lőhesse a büntetőt.

Borítókép: A tulajdonos és Yaffa eszmecseréje (YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.