Antisakk – Diego Simeone kérkedett, de csúnyán beégett

Az Atlético Madrid vezetőedzőjéről is bebizonyosodott, a félműveltség a legrosszabb.

Magyar Nemzet
2022. 06. 27. 16:35
Simeone Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fehér homok, kertiasztal, sakktábla, elmélyült játékosok. Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője idilli képet posztolt a nyaralásról, miközben a fiával, a Giovannival, a Hellas Verona játékosával sakkozik.

Lám, lám, nem véletlenül ilyen nagy stratéga a míster, sakkal edzi az elméjét – sugallja a kép.

Csakhogy a sakktáblát tüzetesebben megvizsgálva kitűnik néhány gyanús dolog. A tábla rosszul, kilencven fokkal elforgatva van felállítva, az apának gyanúsan kevés a figurája, ráadásul nincs is közöttük a király!

Ej-ej... A közösségi médiában persze darabokra szedték szét Simeone papát és a fiát.

Aztán volt, aki rájött a megoldásra: a két Simeone úgynevezett antisakkot játszik, amelyben az győz, akinek hamarabb elfogynak a figurái. Meglehet. Ezzel csak az a gond, nem igényel olyan koncentrációt, mint amilyet a felek sugallnak, s a táblát ehhez sem kell elforgatni derékszöggel.

Van egy tanácsunk: mindenki maradjon a kaptafánál. A két Simeone inkább kocogjon ki a tengerpartra, s passzolgasson egymásnak egyérintővel, azzal garantáltan nagyobb elismerést váltanak ki.

Borítókép: Ez a trükk nem jött be... (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.